PRESSMEDDELANDE Ariton Förlag är förlaget som fikar sig igenom Sverige och som 2017 firar sitt femårsjubileum. 1–2 april bjuder de på fika och böcker under årets stora lakritsfest på Annexet vid Ericsson Globe, med bland annat lakritspralinen FIKA från Haupt Lakrits. Festivalarrangören Tuija Räsänen är en av författarna i förlagets bok Boosta din Business.

”Lakritsfestivalen är ett utmärkt tillfälle för oss att träffa våra läsare och att inspirera till det goda samtalet som uppstår över en fika”, berättar Ariton Förlags förläggare Petra Ariton. ”Eftersom lakrits är syndigt gott tycker vi att det passar utmärkt att under söndagen dela ut just Högmod, Girighet och Vällust som är de tre första böckerna i novellsamlingen om de sju dödssynderna.”

Ariton Förlag firar under 2017 femårsjubileum och deras medverkan på Lakritsfestivalen är en del av firandet. Förlagets utgivningsområde är personlig utveckling och sund livsstil. Deras specialitet är att samla flera författare till samma bok, på så sätt har de ett stort antal författare knutna till sig. Några av dessa kommer under våren att skriva om sina lakritsminnen på lakritsfestivalen.se.

”Det typiskt svenska fenomenet fika är en stark trend och eftersom lakrits berör så blir det lätt roliga och intressanta samtal över en lakritsfika”, säger Tuija Räsänen, Lakritsfestivalens arrangör och Sveriges främsta lakritsexpert. Hon är en av författarna i Ariton Förlags bok Boosta din Business – 30 Qoola Qvinnor delar sina bästamarknadsföringstips som gavs ut 2015 i samarbete med affärsnätverket Qoola Qvinnor.

Under våren ger Ariton Förlag ut boken Över en vårfika som är tredje boken i förlagets Över en fika-serie. På Lakritsfestivalen 1–2 april 2017 på Annexet vid Ericsson Globe bjuder Aritons Förlag därför in till lakritsfika, bland annat med Haupt Lakrits lakritspralin FIKA, en saltlakritsbit omgiven av mjölk- och mörk choklad smaksatt med espresso och kokos. Under söndagen 2 april delar de ut 1 500 böcker från novellsamlingen om de sju dödssynderna.

Om Ariton Förlag
Ariton Förlag är ett ungt förlag med utgivning inom personlig utveckling och sund livsstil. De brinner för berättelser som berör, gärna personliga berättelser om livserfarenheter, insikter och hur man överkommer hinder. De sprider dessa berättelser, inte bara genom böcker utan också genom förlagets webbtidningar, webbradio och webb-tv. www.aritonforlag.se

Om Haupt Lakrits
Haupt Lakrits tillverkar och säljer söt- och saltlakrits, chokladöverdragen lakrits samt lakritsprodukter för matlagning och bakning. Gemensamt för all bolagets produkter är omsorgen kring ursprung, tillverkningsmetoder och ingredienser. Företaget drivs av Rasmus Ragnarsson med anställda och har en mindre fabrik i Kista, strax norr om Stockholm. Ägare är entreprenören och investeraren Christian Haupt. www.lakrits.se

Om boken Boosta din Business – 30 Qoola Qvinnor delar sina bästa marknadsföringstips
I ett unikt projekt lanserade 2015 Ariton Förlag i samarbete med Qoola Qvinnor boken Boosta din Business där 30 kvinnor skrivit varsitt kapitel om hur de driver sina företag och framgångsrikt arbetar med marknadsföring. En av författarna är Lakritsfestivalens arrangör Tuija Räsänen som i sitt kapitel har skrivit om arbetet med festivalen.

Om boken Högmod
De sju dödssynderna formulerades av påven Gregorius den store på 600-talet. Dödssynderna ansågs vara så allvarliga att syndaren efter döden skulle komma att hamna i helvetet om man inte ångrade sig. Hur gestaltar sig då dessa dödssynder i dagens Sverige? Hur stor påverkan har de på en icke troendes vardag? I denna antologi får vi ta del av 23 noveller om högmod där vi får möta personer med en alltför stor självuppskattning. Ta del av underhållande och inspirerande berättelser som exempelvis tiggaren som vinner på lotteri, den filosoferande prästen, återvändaren till byns klassfest, kvinnan med minnesförlust och tjejen som planerar bombdåd. Förord av Robert Wells.

Om boken Girighet
Hur gestaltar sig de klassiska dödssynderna i dagens Sverige? Denna fråga ställde Ariton Förlag till 23 utvalda författare från Robertsfors i norr till Helsingborg i söder, i åldrarna 21 till 71 år. Var och en har skrivit varsin berättelse om respektive dödssynd. I denna antologi får vi ta del av berättelser där vi får möta personer med ett överdrivet habegär. Ta del av underhållande och inspirerande berättelser om exempelvis en sadistisk domare, en tränare som vägrar ge bort vinsten och ett oändligt slöseri med tid. Detta är den andra av sju antologier. Förordet är skrivet av Linda Bengtzing.

Om boken Vällust
Ta del av 23 författares berättelser om människor i dagens Sverige som styrs av stark längtan efter tillfredsställelse. Vällust är den tredje av sju antologier. Förordet är skrivet av erotiklegenden Ylva Maria Thompson.

Om boken Över en vårfika
Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I novellantologin Över en vårfika har vi samlat 26 berättelser om saker vi inte pratar om. Allt från missbruk, panikångest, otrohet och aktiv dödshjälp till handsvett, snor, självskadebeteende och barnlöshet. Berättelser om att smyga med en hemlighet, hur man definierar sin sanning och om att vara ensam tillsammans.

Mer pressmaterial finns i vårt pressrum på Mynewsdesk. Pressackreditering via denna nk.