Lakritsfestivalen flyttar till Fotografiska!

Den 27–29 mars 2020 är det åter dags för lakritsfesten med goda smakupplevelser och lakritsglädje. Lakritsfestivalen har i år fått äran att vara på Fotografiska vid Stadsgårdskajen i Stockholm som är en av världens största samlingsplatser för fotografi och en av Sveriges mest populära turistmål.

Lakritsfestivalen är världens största lakritsfest med smakupplevelser och kunskap om lakrits. En mötesplats för lakritsälskare, producenter och återförsäljare sedan 2009. På festivalen kan besökare gå på provningar, workshops, provsmaka och köpa gamla och nya lakritsfavoriter. I år har vi delat upp upplevelsen i pass, så att fler besökare kan ta del av festivalen.

Plats: Fotografiska vid Stadsgårdskajen i Stockholm
Öppet: Fredag kl. 15.00-18.00, lördag kl. 10-12.30, 13-14.30 och 15-17.30 och söndag kl. 10-13 och 13.30-16.30
Entré: 145 kr/person/pass
Biljetter säljs via Ticketmaster 

Lakritsfestivalen är sedan starten 2009 en årlig hyllningsfest till lakritsens ära och en mötesplats för lakritsvänner från hela världen. Arrangör är Tuija Räsänen som även arrangerar en festival i Helsingfors den 26-27 oktober 2019, Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit, och håller lakritsprovningar. Hon äger även en lakritsbutik med webbutik på Kungsholmen i Stockholm, Lakritsbutiken.


Läs om Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalens arrangör Tuija Räsänen har skrivit skrivit boken Tio år med Lakritsfestivalen där hon berättar om lakrits, sina lakritsresor och arbetet med festivalerna i Stockholm och Helsingfors.

I tio år har lakritsälskare från när och fjärran vallfärdat till Lakritsfestivalen i Stockholm – och de senaste fem åren även till Helsingfors. Men hur började det egentligen?

Här kan du köpa boken