Douglas500

I onsdags provsmakade vi årets festivalmeny inför Lakritsfestivalen 2016. Menyn är skapad av vår festivalkock Douglas ”Lakritskocken” Spiik och består av tre rätter, lax till förrätt, varmrätt av oxkind och efterrätt, en fantastisk spännande skapelse med lakrits, vit choklad och silverlök. Till detta kommer det även finnas ett vinpaket skapat av Tony Blomgren från Spring Wine & Spirits.

Foodlab500
Förrätten…

lax500
Varmrätten…

varmratt500
Efterrätten…

efterratt500

Maten tillagades och avsmakades hos Foodlab Stockholm, där vi också fick träffa en av årets nya utställare, Liv Sandberg Cake Art. Liv är en av Nordens främsta tårtdesigner och sockerblomskonstnär. Dagen till ära hade Liv skapat en vacker bröllopstårta av lakrits och bjöd på underbara tårtsmakbitar.

Liv500

Haupt Lakrits bjöd på en nyhet som ska lanseras på festivalen, en lakritspralin som heter FIKA, saltlakrits omgiven av lite mörkare choklad smaksatt med kaffe och rullad i rostad kokos.

fika500

Deltagarna på provsmakningen fick också testa två nyheter från Lakritsfabriken i Ramlösa. De fick även en goodiebag med sig hem med lite godsaker från några av våra andra utställare. Desserter utan Gränser skickade med den populära Salmiakkolan, Haupt Lakrits en burk Kärlek och en påse med en blandning av isländska favoritlakritsar skickades med från Nammi Godis.

Trevlig helg!