Nu är nomineringsperioden av Sveriges Favoritlakrits 2018 över och fem finalister är framröstade. De går nu vidare till finalen som genomförs på årets lakritsfestival på Annexet vid Ericsson Globe den 14-15 april. Där kommer vi att ha en monter med smakprover från finalisterna och ni festivalbesökare får vara smakdomare. Vinnaren presenteras på scenen söndagen den 15 april kl. 15.00.

Årets finalister!


Chokladdoppad lakritsfudge från Chocolatte i Helsingborg. En len lakritsfudge doppad i mörk choklad och toppad med lakrits och havssalt. Lakrits och choklad i perfekt harmoni!

Saltlakritskola från Börslycke Gård i Godegård. Kolan kokas på franskt vis där vi först karamelliserar socker och glukos för att sedan hälla på grädde, smör och lakritspulver. Den kokas sedan till noggrann temperatur för att bli ljuvligt mjuk och lätt att tugga.

Saltlakritskulor från Chokladkompaniet i Stockholm. Krämig saltlakrits i en unikt len mjölkchoklad av hög kvalitet.


Salty från Lakritsfabriken i Ramlösa är Sveriges första glutenfria premiumlakrits då den tillverkas av rismjöl istället för vetemjöl. De försöker använda så mycket naturliga ingredienser som möjligt.


Super Salty Salmiak från Gammelstads Knäck och Karamell är den stora smaken från det lilla kokeriet. Mitt i världsarvet Gammelstads kyrkby tillverkas kola gjord på lokalproducerad grädde och smör. En snudd på extrem sälta trängs med en rund lakritssmak och toner av gammaldags knäck.