Lakritsfestivalen önskar alla våra yngre gäster mycket varmt välkomna till helgen. Här finns gott om aktiviteter för barnen, vad sägs om ballongprinsessa, ansiktsmålning och en livs levande polkagrisprins?

På Lakritsfestivalen gör ballongkonstnären Maria ”Ballongprinsessan” Byquist från den ideella föreningen Ballongmagi ballongfigurer för att samla in pengar till fler besök hos sjuka barn och deras syskon på sjukhus. Hon gör också alla ballongdekorationerna på Annexet. På vänstra balkongen finns Ballongprinsessan, men hon kommer även att göra scenframträdanden. 

Så här dags kan ni se ballongshowen:

Lördag 14/4 14.00 

Söndag 15/4 11.45 

Kristina Art kommer att göra ansiktsmålning både för stora och för små. Vad vore en festival utan ansiktsmålning? Här är det bara fantasin som sätter stopp. Lakritsfestivalen bjuder alla barn som vill på en ansiktsmålning, lördag 14 april mellan kl. 11-16 och på söndag 15 april mellan kl. 12-16.

I Lakritspojkens monter går det att köpa både boken Lakritspojken och den tillhörande pysselboken. Här kan man också hitta roliga aktiviteter för barnen. På vänstra balkongen hittar ni Lakritspojkens monter. 

Så här dags blir det sagostund på scenen: 

Lördag 14/4 kl 10 och söndag 15/4 kl 11.

Att möta en polkagrismästare är spännande både för stora och små. Nu har ni chansen att möta polkagrisvärldsmästaren på Lakritsfestivalen. Ni kan också se polkagrismästaren på scenen.

Så här dags blir det polkagrisbakning på scenen med polkagrisvärldsmästaren:

Lördag 14/4 11.15 

Söndag 15/4 11.15

Att laga egen lakrits är också spännande för de yngre. Inka Valiman lär årets festivalbesökare att göra egen lakrits. Workshopen ges på engelska. OBS: Boka Inkas workshop på länkarna nedan. 

Lördag 14 april
kl 11.00 Boka här! 
kl 13.00 Boka här!
kl 15.00 Boka här!
kl 17.00 Boka här!

Söndag 15 april
kl 11.00 Boka här!
kl 13.00 Boka här!
kl 15.00 Boka här!

En annan rolig sak är Gammelstads Karamellens aktivitet. Där kan barnen göra egna klubbor.

Lakritskonstateljén. Här kan man skapa konst med lakrits. Även i år sponsras denna aktivitet av vår utställare Lakritsfabriken i Ramlösa. Lakritsateljén kommer att finnas på balkongen tillsammans med Ballongmagi och Lakritspojken.

Vi ses till helgen!!
Text: Angelica Hellgren www.angelicahellgren.se