Vad sägs om denna smakrika dessert till helgen? Kombinationen av pistaschchoklad, hallon och jordgubbsdoftande lakritskrisp blir en fyllig chokladdröm. Pistaschen ger krispighet i gommen och hackade lakritspraliner med hallon- och jordgubbssmak, förhöjer chokladsmaken. För ännu mer smakarom kan man även ta i 2-3 msk karamelldoftande Licor 43. Enjoy ♥

Nu är det dags för mig, Angelica, att bjuda på choklad- och lakritsdessert, som smakar perfekt efter den spännande lakritslaxen. Det här receptet är helt komponerat av mig, och när jag satte ihop receptet tänkte jag mycket på texturen och hur det skulle kännas i munnen. 

En av ingredienserna är praliner från det populära märket Haupt Lakrits. Just denna smakar torkade rosor och rosenolja samt jordgubb, hallon, vanilj, choklad och lakrits.

Ingredienser (4 port) 30 min + 3 timmar i kylen

Som sagt, det spelar ingen roll om det är frysta eller färska hallon. Jag valde frysta. 

Gör så här:

Hacka pistaschchokladen och hälften av pralinerna.

Smält chokladen och pralinerna i vattenbad.

Hacka pistaschchokladen och hälften av pralinerna.

Smält chokladen och av pralinerna i vattenbad.

Rör ner en äggula i taget i chokladen.

Vispa grädden men inte för hårt.

Vänd ner chokladsmeten i grädden. I det här skedet kan man även blanda i likören om man vill.

Häll i hallonen men spara 4 stycken för dekoration.

Blanda väl.

Fördela sedan moussen i 4 portion skålar och ställ kallt minst en timme.

Hacka pralinerna och smula över chokladmoussen. Dekorera med ett hallon på toppen.

 

Smaklig efterrätt och trevlig helg! 😋

Text och bilder: Angelica Hellgren www.angelicahellgren.se