PRESSMEDDELANDE 1-2 april hålls Sveriges årliga hyllningsfest till lakritsens ära i Stockholm. I år gästar Göteborgs Botaniska Trädgårds utställning om lakrits festivalen på Annexet vid Ericsson Globe. Utställningen är framtagen tillsammans med Lakritsfabriken i Ramlösa.

”Vi är mycket stolta över att få visa utställningen för festivalbesökarna”, säger Martin Jörgensen, Lakritsfabrikens grundare och vd. Göteborgs Botaniska Trädgårds lakritsutställning SÖTT & SALT – en utställning om lakritsens väg från rot till påse visades i Göteborg mellan 27 nov 2016 – 19 jan 2017.

Under årets lakritsfestival 1–2 april visas valda delar av utställningen på Annexet i Stockholm. ”Bakgrunden till att Botaniska trädgården ville göra en utställning om lakrits är att detta härliga godis faktiskt kommer från växtriket och utvinns ur lakritsroten. Vi är glada att få sprida lite botanisk kunskap under utställningen i Stockholm”, säger Agneta Green, kommunikatör vid Göteborgs Botaniska Trädgård.

Lakritsfestivalen arrangeras för nionde året och samlar över 10 000 besökare från Sverige och resten av världen. Det är idag världens största hyllning till lakritsens ära. ”Fortfarande är det många som inte riktigt vet vad lakrits är och därför är kunskap om lakrits ett viktigt inslag på festivalen”, berättar festivalarrangören Tuija Räsänen. ”Det är därför kul att Lakritsfabriken och Göteborgs Botaniska Trädgårds fina utställning visas under festivalen så att fler lära sig mer om roten till det goda och dess spännande historia.”

______________________________

Läs mer om utställningen i Göteborgs Botaniska Trädgårds pressrum.

Se allt pressmaterial i Lakritsfestivalens pressrum.