Äntligen så har solen börjat skina och då börjar vårkänslorna flöda hos oss uppe i norr, och redan till helgen är det påsk. Traditionellt sett har de godissorter som förknippats med påsk, varit dragerade skumägg, ägg av choklad men även marsipanfigurer formade som påskharar och påskkycklingar. Nuförtiden har konceptet breddats, och tur är väl det tycker vi. Just nu finns det flera lakritsmärken som har tagit fram läckra påskvarianter lagom till högtiden. Här kommer ett axplock 🐣

Här ser ni Haupts påskutgåva. Det är inte bara innehållet som är fint, utan även den färgsprakande burken. Lakrids by Johan Bülow har detta år skapat lakritsägg med spännande innehåll. Den äggformade burken kan fungera som påskpynt när pralinerna är uppätna.

Detta ”Organic Egg”, också från Lakrids by Johan Bülow och de ser ut som små gula godisägg, inte sant? Kärnan i innehållet är långsamt kokt lakrits. 

Kalaha Gift Box är ju perfekt som påskgåva och där får man påskfavoriterna från Lakrids by Johan Bülow tillsammans med salt och kola.Söta små isländska ägg som heter Lakkris Rindlar och de är från Freyja. Återförsäljare i Sverige är Nammi Godis. 

Talangfulla tårtkonstnären Liv Sandberg släpper 12 påskägg om dagen fram till skärtorsdag. Otroliga äggskapelser. 

Text: Angelica Hellgren www.angelicahellgren.se