Ständigt aktuella Jessica Frej är en av scengästerna på morgondagens festival, där hon skall laga en citron- och lakritsdessert. Jessica gjorde sig först känd för allmänheten genom Sveriges Mästerkock 2011, men sen dess har hon hunnit skriva sex kokböcker (och påbörjat sin sjunde), startat en youtube-kanal, och deltagit i Nyhetsmorgons kök. Just nu är hon också aktuell med en egen färgstark klänningskollektion. Vi fick en pratstund med henne inför morgondagens festivaldag.

Söndag 15/4 kl 13.30 kan ni se Jessica Frej laga världens härligaste dessert med lakrits

Berätta vad du gör: Allting tänkte jag säga, haha. Skriver kokböcker, ca 1 per år. Skriver min sjunde nu. Har en egen Youtubekanal med ett nytt avsnitt varje vecka. Är tidningen Amelias matskribent. Gästar nyhetsmorgon regelbundet. Föreläser och håller kurser. 

Klänningskollektionen, berätta lite om den: Det är mitt senaste projekt. SÅ KUL! Jag får så mycket frågor om var mina klänningar kommer i från. Så tillsammans med Provrummet har jag nu tagit fram en egen kollektion med färgglada kvinnliga klänningar i strl XS-XXL. 

Vad har du för relation till lakrits? Jag är ingen lakritsfantast som så men gillar lakrits som krydda. 

Vad är din relation till Lakritsfestivalen? Jag har känt till festivalen i många år och försöker alltid besöka den.

Vad skall du göra på årets lakritsfestivalJag kommer laga en ljuvlig citron och lakritsdessert.

Vad är dina förväntningar och tankar inför helgen? Jag kommer jobba supermycket hela helgen och kommer direkt från nyhetsmorgon till festivalen, så mina tankar är mest ”hoppas mitt schema håller”.

Lakrits du rekommenderar? Jag gillar bäst saltlakrits.

 

Om Jessica:

Ålder: 29

Familj: Pojkvän

Intressen: Mat, bakning, löpning, klänningar

Sysselsättning: Kokboksförfattare, tv-kock, klänningsdesigner

Text: Angelica Hellgren www.angelicahellgren.se