Nu är det en månad kvar till julafton! För två veckor sedan medverkade vi med utvalda lakritsprodukter på tidningen Hembakats evenemang Julbak och nu längtar vi verkligen till alla mysiga stunder som ligger framför oss. Vi är också glada för att allt fler inkluderar lakrits i sina jultraditioner.

På evenemanget var Roy Fares, Magus Johansson och Sebastien Boudet på scenen och inspirerade inför julbaket. Det var första gången de var på samma scen utanför tv-rutan och uppdraget som domare i bakprogrammet Dessertmästarna.

Roy Fares tipsade bland annat om att använda andra nötter, smaker och sockertyper till saffransbaket.
T ex pistagenötter och apelsinblomsessans. Han påminde också om att muscovadosocker som har en chokladton passar bra med lakrits.

Vi gillar ju verkligen när det kommer ny lakrits och nya lakritsproducenter!

Svart af Hälsingborg som vi också hade med oss, bjöd på riktigt mycket smakprover under evenemanget och blev många gästers nya favoriter. Särskilt nyfikna var de på att testa de läckra citron- och saltlakritsgrodorna i påsen Kyssta grodor. Har ni testat dem?

Från finska Halva hade vi med dessa snygga burkar med färsk mjuk söt lakrits. Hur fina! En riktigt bra gåbort-present i juletid.

Från vår finska lakritsfestival som ägde rum i slutet på oktober tog vi med oss ett bak-kit från Haganol, för er som gillar saltlakrits, med saltlakritspulver, en saltlakritsmixer och strössel.  Företaget från stadsdelen Haga i Helsingfors började tillverka Apotekets Salmiak i pastillform redan på 1950-talet.

Under eventet var det också smygpremiär för Lakritsbutiken. Vi är så glada över att äntligen kunna berätta för er att Lakritsfestivalen har fått en egen butik! Det är festivalens arrangör och lakritsexperten Tuija Räsänens butik, före detta Choklad & Lakrits som tagit bort den rena chokladen från sortimentet och bytt namn till Lakritsbutiken.

Nu är det bara en månad kvar till jul, stressa inte för mycket och ta hand om varandra!