PRESSMEDDELANDE Den tionde lakritsfestivalen äger rum den 14-15 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Firandet fortsätter sedan under året och avslutas med en lakritskryssning med Viking Cinderella 18 oktober.

Under 2017 har totalt 20 000 personer gått på Lakritsfestivalens arrangemang i Stockholm och Helsingfors. Våren 2018 äger den tionde festivalen rum på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Mycket har hänt på lakritsfronten under dessa år och lakritstrenden är här för att stanna.

”Det är glädjande att vi genom Lakritsfestivalen har kunnat påverkat lakritsbranschen positivt och att lakrits har blivit mer tillgänglig för alla”, säger festivalarrangören Tuija Räsänen inför 10-årsjubileet. ”På festivalen kommer besökarna dessutom för första gången att få lära sig göra sin egen lakrits.”

Den första lakritsfestivalen 2009 invigdes av OS-konditorn Elisabeth Johansson. Hon har genom åren skrivit många kokböcker varav flera med lakrits. Under 10-års firande håller hon en specialkomponerad vin- och lakritsprovning.
Garderoben sponsras under firandet av Lakritsfabriken i Ramlösa. Festivalscenen, som är festivalen självklara mittpunkt, sponsras av Nammi Godis. Genom det samarbetet återkommer festivalkonferencieren Lina Skandevall för femte året i rad.

”Vi är glada över att kunna berätta att vi avslutar 10 års-kalaset med en lakritskryssning”, säger Tuija Räsänen. ”Det blir en härlig lakritsfest med lakritsinspirerad trerättersmeny, lakritsdrinkar med en exklusiv lakritsmässa. Intresset är mycket stort, redan nu har många utställare anmält sig både till festivalen och till båten.” Lakritskryssningen med Viking Cinderella börjar på kvällen torsdagen den 18 oktober och är tillbaka i Stockholm på eftermiddagen den 19 oktober.

Biljettlänk till Lakritsfestivalen:
www.axs.com/se/series/5358/lakritsfestivalen
Biljettlänk till Lakritsbåten:
www.vikingline.se/hitta-resa/kryssningar/temakryssningar/lakrits

Mer pressmaterial finns i vårt pressrum på Mynewsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/lakritsfestivalen