En annan deltagare på Lakritsfestivalen är köksmästaren Lowe Karlsson. På lördag kommer ni få se Lowe göra en magisk lakritsdessert med viol, blåbär och lakrits. Jag fick en intervju med Lowe inför helgens festival. 

Berätta lite om dig själv: Jag driver och äger Sjöfartshusets festvåningar som ligger på Skeppsbron i Gamla Stan. Vi jobbar med privata middagar, fester, konferencer och events, både för fötetag och privatpersoner. Vår största matsal rymmer 150 personer & där jobbar jag som köksmästare.

Vad har du för relation till lakrits? Älskar lakrits både som godis och i desserter, har alltid en dessert på menyn med lakrits som en av grundsmakerna.

Vad har du för relation till Lakritsfestivalen? Har inte varit på lakritsfestivalen tidigare men har tänkt att göra det varje år, så äntligen blir det av 🙂

Vad skall du göra på Lakritsfestivalen? Jag ska presentera en av våra desserter som vi har på vår meny med smakerna Lakrits, viol & blåbär och bjuda på en lite smakprovsdessert till dom 30 första 🙂

Lakrits du rekommenderar? Jag använder alltid och rekommenderar rålakritsstång, som jag köper från Stockholms eter & essencefabrik. Sen krossar jag den och smakar upp med lagom mängd salmiaksalt och socker beroende på vad jag ska använda den till.

Lördag kl 13.30 kan ni se Lowe Karlsson på scen när han gör desserter.

Lowe Karlsson 42 år
Familj: 2 barn och fru. Bor på Storholmen, en liten ö som tillhör Lidingö. 
Intressen: Matlagning, att gå ut och äta på bra restauranger samt träna. Tränar på världens bästa klubb, karateklubb elit på Lidingö. 
Titel: köksmästare/ägare på Sjöfartshusets festvåningar.