Medverkande

Vi medverkar på årets Lakritsfestivalen den 21-22 mars 2015 på Annexet vid Ericsson Globe, Stockholm tillsammans med Glassfestivalen:

Amarelli Nordic
Amarelli är världens äldsta lakritsfabrik (grundades 1731). Amarelli Nordic levererar Amarellis lakritsprodukter till lakritsälskare i hela Norden.

Annika Wallin och Annica Triberg
Författarna till nya lakritsboken och deras andra bok om lakrits, Lakrits – recept & kuriosa, utgiven av bokförlaget Semic. I den här boken får du veta mer om historia och kemi, du får lära dig hur tillverkningen går till, var lakritsroten växer och var den bästa sorten finns. Boken innehåller fakta om lakrits som skönhetsmedel såväl som medicin. Dessutom bjuder författarna på härligt lockande recept.
www.semic.se

BabyBjörn
Lånar ut bärselar till dig med bebis vid barnvagnsparkeringen.
www.babybjorn.se 

Beriksson
Importör av ekologisk rålakrits från Kalabrien, Italien, och choklad smaksatt med lakrits.
www.beriksson.net

Bubs
Svensk tillverkare av lösgodis och stycksaker. Utvecklar nya lakritsprodukter kontinuerligt då efterfrågan är stor. Hallonlakritsskallen är Bubs populäraste produkt och har landets största godisfansida på facebook.
www.bubs.se

Chocolatte
www.chocolatte.se

Choconord
Importerar och distribuerar konfektyr och gourmetprodukter från blanda annat Italien och England. Stor omsorg och noggrannhet präglar urvalet av deras sortiment.
www.choconord.se

Choklad & Lakrits Sverige
Webbutik och butik på Sankt Eriksgatan 99 i Vasastan, Stockholm med kvalitetschoklad och lakrits från hela världen!  Erbjuder även choklad- och lakritsprovningar, även kombinerade choklad och lakritsprovningar. Arrangör för Lakritsfestivalen.
www.chokladolakrits.se

Chokladhuset i Limhamn/Lakrids by Johan Bülow
Exklusiv dansk lakrits med attityd från Lakrids by Johan Bülow. www.chokladhusetlimhamn.se och  www.lakrids.nu

Cederströms/Smaskiga Saker
Tillverkare av den fantastiska glassåsen, Kalle och Saltlakritssåsen.
www.cederstroms.com

Deborahs Extraknäck
Hembakad ekologiskt knäckebröd med lakrits och havssalt.
www.deborahsextraknack.com 

Design by Rebecca Martinsson
Smycken som liknar bakverk och godis. Självklart också lakritssmycken!
www.beccadesign.se

Desserter utan gränser
Vi erbjuder söta smakupplevelser i form av handgjord konfektyr och provningar. Vår Salmiakkola – handgjord gräddkola med äkta lakrits – har fått utmärkelsen Sveriges favoritlakrits 2013 och 2014. Nytt på årets festival är Salmiakkolasås – glittrande svart njutning till desserter, bakverk och glass.
www.desserterutangranser.se

Ekologistik Skandinavien
Ekologisk lakrits från Kalabrien.
www.ekologistik.se

Emmas Skafferi
Ett småskaligt familjeföretag i Norrland som tillfredsställer alla skorpälskare med råge! Kvalitet, smak, engagemang och generositet är den röda tråden och affärsidén är enkel; ”Allt bakas omsorgsfullt för hand med råvaror av högsta kvalitet”.

www.emmasskafferi.se

Esteban´s
www.estebans.se

Ett Chokladeri
Tillverkare av salmiakbomben.

Fazer
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr och kexprodukter samt måltids- och cafétjänster. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer Konfektyr har välkända produkter inom choklad, kex och sockerkonfektyr. Under Lakritsfestivalen kommer Fazer finnas representerade i form av varumärket Tyrkisk Peber. www.fazer.se

Finngross/Privab Gävle/ Finnfood
Importör av finsk lakrits som till exempel Kouvolan, Granholm, Brunbergs och Haganol.
www.finngross.se  www.finnfood.se

Gammelstads Knäck & Karamell
Karameller och polkagrisar med norrländska bär och lakrits.
www.gammelstads.com

Gottes Fun Food
Gottes Fun Food är störst i Sverige på allt vad det gäller chokladfontäner!  Vi har Sveriges i särklass största utbud med fler än 10 olika modeller för uthyrning och fler än 20 olika modeller till försäljning. Både för privat och  kommersiellt bruk. Dessutom har vi en mängd olika tillbehör och chokladsmaker.
www.gottes.se

Halva
Familjeägda Halva är en av Finlands största lakritstillverkare.
www.halva.fi

Hans Hugo´s
www.hanshugos.se

Haupt Lakrits
Svensk kvalitetslakrits.
www.lakrits.se

House of Noor
Återförsäljare av Kouvolan i Sverige. I över 60 år har finländarna njutit av denna mjuka, förföriskt goda lakrits, vilken bakas enligt gamla beprövade recept och metoder.
www.houseofnoor.se

HyrEnChokladfontän.se
Hyrenchokladfontän.se har Sveriges största utbud av chokladfontäner och drinkfontäner för både uthyrning och försäljning.
www.hyrenchokladfontan.se

Hållplatsens Lakritshandel
Tobaksbutik på Södermalm i Stockholm med främst saltlakrits från Holland, Island, Danmark, Finland, Sverige och Tyskland i sortimentet.
www.lakritshandel.se

Inspira – det gröna apoteket
www.inspira.cc

Idérika – Choklad för själen
I vår monter hittar du ljuvligt goda praliner med lakritskola & hallon, passionsfruktspraliner och flera andra goda smaker. Vi har också försäljning av pralinformar i många olika mönster samt choklad för tillverkning. Hos idérika kan du lära dig att tillverka praliner. Vi har pralintillverkning för privatpersoner och företagsevent. På hemsidan hittar du också en riktigt god blogg -Choklad för själen.
www.iderika.com

Journal Chocolat
Sveriges enda chokladtidskrift – som också skriver en hel del om lakrits.
www.journal-chocolat.se

KAKA Design
Vi skapar godisinspirerade smycken som vi klär med söta budskap.
www.kakadesign.se

Kolsvart AB
Söt och salt lakrits från Malmö.
www.kolsvartab.se

Lakritsfabriken/Scandchoco
Tillverkare av svensk premiumlakrits.
www.scandchoco.se och  www.lakritsfabriken.se

Lakritskungen
www.lakritskungen.se

Lakritsroten
Lakritsroten är en unik specialistbutik på Sveavägen 107, Stockholm med 100% lakrits och med över 500 sorter från hela världen. I butiken och på vår e-handel hittar du avdelningar med Godis & Konfektyr, Mat & Bak, Hälsa och Skönhet. Lakritsroten är en butik som ständigt söker kunskap om senaste nyheter och trender inom lakritsvärlden. Våra populära lakritsprovningar liksom provning med vin- och lakrits kan du boka hos oss. Läs gärna mer om våra produkter på vår e-handel.
www.lakritsroten.se

Lina Skandevall
Lakritsfestivalens konferencier.
www.skandevall.se

Marsipanskolan
I vår monter hittar du mängder av handmodellerad marsipan. Ett gammalt hantverk där den finaste figurmarsipan formats och smaksatts på alla tänkbara sätt! Här erbjuds även produkter från Marsipanskolans nätbutik, tillbehör och verktyg till dina egna figurer och bakverk.
www.marsipanskolan.se

Nammi Godis
Isländska Djúpur, Draumur och Lakritsdjöflar är några av de populära varumärken som Nammi Godis AB marknadsför ibland annat i Sverige.
www.nammi.se

Pia Sjöholm
Pia gör bilder och konstverk av mat, bakverk och godis. Bli inspirerad av hennes skapelser och se mat på nytt sätt! Följ Pia på Instagram @piasjoholm
www.lillalyktan.blogspot.se

Polkaprinsen/Stefan Fransson
Showbakning med världsmästaren, Stefan Fransson, i polkagrisbakning 2013. Ta chansen att köpa en nybakad, varm lakritsstång.
www.polkaprinsen.se

Pralinhuset
Handgjorda chokladkakor och praliner med lakrits.
www.pralinhuset.se

Rent a Chef
Arrangerar uppskattade aktiva matlagningskurser i Stockholm, Göteborg och Malmö. I år är Gunnar Frykfors och Douglas Spiik, företagets frontfigurer i Stockholm och Göteborg, Lakritsfestivalens festivalkockar. Deras trerättersmeny går att avnjuta i festivalcaféet vid bordsbokning. De deltar även på festivalscenen och håller i festivalens matlagningskurser.
www.rentachef.nu

Ryfors Konfektyr
Tillverkar lakritsremmar och lakritskolastänger
www.ryforskonfektyr.se

Smidheda Lakrits
Lakritsremmar i mängder från flera olika länder.
www.smidhedalakrits.se

Solberga Konfektyrfabrik
Tillverkar gammaldags, handtillverkad konfektyr.  Polkgrisstänger med salt lakritssmak, hårda lakritskarameller,  lakritsklubbor, lakritsmarmelad och mycket mer.  I sortimentet ingår också lakritsremmar av fyra fabrikat.
www.solberga.nu

Sparadiset
Personligt och mysigt dagspa som erbjuder massage och spabehandlingar i sin verksamhet.
www.sparadiset.se

Sveas Karamellkokeri
www.sveaskaramellkokeri.se

Tant Annas och fröken Teas Underbara Godis
Ett nytt familjeföretag som kokar ekologisk och hemlagad kola i olika mumsiga smaker. Till Lakritsfestivalen har vi tagit fram nya smaker som får sin premiär då!
www.tantannasochfrokenteasunderbaragodis.se

Trollkarlen Mr. Dannyman
Träffa Lakritsfestivalens trollkarl som trollar med lakrits. Mr. Dannyman är flerfaldig svensk- och nordisk mästare i magi
www.dannyman.se

Van Slooten
www.vanslooten.eu

_____________________

Glassfestivalen medverkar:

Ben&Jerry’s
En legendarisk amerikansk glass känd för sina kreativa smakkombinationer. Besök Ben&Jerry’s-bussen – världens första Ben &Jerry’s glassbar på hjul! Peace, Love and Fairtrade Ice Cream.
www.benjerry.se

Chokladfabriken
Gör inte bara choklad, de tillverkar även glass med italiensk inspiration och äkta råvaror – mjuk och slät med massor av smak! All glass innehåller choklad på ett eller annat sätt – en del med choklad i grunden och andra med choklad- eller browniebitar. På allmän begäran har de med sig sin ljuvliga lakritskolastång.
www.chokladfabriken.se

Gettergod Gelato
Gettergod Gelato är en unik prisbelönt glass tillverkad på getmjölk. Allt hantverksmässigt tillverkat och förpackat i den lilla glassfabriken i Göteborg.
www.gettergod.se

Go Coconuts
En fantastiskt god och underbart krämig glass – gör dig redo att njuta! Ingredienserna är av högsta kvalitet från ekologiska producenter. Go Coconuts är helt växtbaserad och gjord på kokosmjölk, sötad med agave och finns i smakerna vanilj och choklad.
www.gococonuts.se

Gute Glass
Riktig glass tillverkad på Gotland, helt utan tillsatser på bara naturliga ingredienser.

www.guteglass.se

Hansens glass
På det lilla glassmejeriet i Jægersprisi Danmark har Hans Jörgen och hans två söner, Rasmus och Anders, plockat fram sin farfars fars gamla glassmaskin från 1922 och gör nu glass igen – precis så som man gjorde förr i tiden.
www.sthlmicecream.se 

Järnaglass
En kritikerrosad ekologisk glass och sorbet tillverkad på enbart råvaror – inga tillsatser, ingen luft – i Järna söder om Stockholm.

www.jarnaglass.se

Kalasglass
Ett familjeföretag som importerar glassmaskiner, kyl- och frysutrustning, glass, råvaror och tillbehör från Italiens mest kända producenter. På Glassfestivalen är alla barn välkomna på glasskalas där de kan komponera sin egen glasstrut – dekorera efter eget behag med strössel, såser och toppings i massa varianter och smaker!
www.kalasglass.se

Sänkdalens Glass
Tillverkar ekologisk KRAV-märkt glass av äkta råvaror i egen glassfabrik med mjölk och grädde från egna kor på Sänkdalens Gård.

www.sankdalensgard.se 

Wermdö Glassmakeri
Ett familjeföretag som tillverkar glass på ekologiska och äkta råvaror av högsta kvalitet – helt utan tillsatser.

www.wermdoglass.se

 

OBS! Sidan uppdateras kontinuerligt med nya utställare och medverkande.

Comments are closed.