Medverkande

Vi medverkade på Lakritsfestivalen den 23-24 april 2016 på Annexet vid Ericsson Globe, Stockholm:

Amarelli Nordic
Amarelli är världens äldsta lakritsfabrik (grundades 1731). Amarelli Nordic levererar Amarellis lakritsprodukter till lakritsälskare i hela Norden.
www.amarellinordic.se

BabyBjörn
Lånar ut bärselar till dig med bebis, garderoben vid garderoben/barnvagnsparkeringen.
www.babybjorn.se 

Ballongmagi
Hjälporganisationen Ballongmagi ger svårt sjuka barn och deras syskon en rolig och kreativ ballongupplevelse. På festivalen gör ballongkonstnären Maria ”Ballongprinsessan” Byquist ballongfigurer för att samla in pengar till fler besök. Hon gör också alla ballongdekorationerna på Annexet.
www.ballongmagi.se

Becca Design
Smycken som liknar bakverk och godis. Självklart också lakritssmycken! www.beccadesign.se

Beriksson
Vi importerar ekologisk ursprungsskyddad lakrits från Kalabrien och mångfaldigt prisbelönad choklad och cremino-nougat med lakrits från isländska Omnom och italienska Gardini. I år får du även prova vår nya saltade kola med lakrits från franska Mam Goudig. Vi arrangerar även choklad och lakritsprovning. Välkommen till vår monter!
www.beriksson.net

Bistro Mammsen
Gemytlig bistro med ”hemma hos känsla” på Södermalm i Stockholm som drivs av Jens Hjorth. Namnet Mammsen syftar på Jens mamma. Det var hon som väckte hans matintresse som barn och mycket av maten har influenser från hennes recept. Tyvärr gick hon bort strax innan restaurangen öppnades och Jens valde då att hedra henne genom att döpa sitt ställe till Bistro Mammsen. De står för Mat med omtanke och allting de lagar, lagas från grunden. Utöver det har de ett specialintresse för öl vilket genererat ett gediget utbud med alltifrån lokalbryggd hantverksöl till amerikanska craftbeer och tjeckisk kvalitetslager. Välkomna att uppleva öl på helt nytt sätt på vår öl- och lakritsprovning.
www.bistromammsen.se

Brand of Gefle
Etablerades i Gävle 2014 av Kenneth Wallström och Erik Vestin. De
tillverkar och säljer svenska kvalitetspastiller, med fokus på naturliga ingredienser och svenska smaker. Bolaget verkar för produktion och tillverkning i närområdet och med omsorg om det lokala. Företaget har en mindre fabrik i Gävle. De vill vara en vital uppstickare där nya målgrupper med krav på äkthet och naturlighet står i fokus.
www.brandofgefle.se

Bubs
Svensk tillverkare av lösgodis och stycksaker. Utvecklar nya lakritsprodukter kontinuerligt då efterfrågan är stor. Hallonlakritsskallen är Bubs populäraste produkt och har landets största godisfansida på facebook.
www.bubs.se

Chocolatte
Prisbelönt liten chokladfabrik från Helsingborg. Chocolatte har funnits sedan 2003. DE skapar kreativa praliner, tryffelstänger, chokladbräck och andra godsaker. Vad sägs om mynta/limetryffel eller lakrits och havssaltsfudge?
www.chocolatte.se

Choconord
Choconord AB importerar och distribuerar ett flertal välkända Europeiska konfektyr- och chokladmärken till den nordiska marknaden. På Lakritsfestivalen har vi med oss chokladmärket chocoMe med bland annat lakritsserien Liquorice Collection.
www.choconord.se

Choklad & Lakrits Sverige
Webbutik och butik på Fridhemsgatan 53 på Kungsholmen, Stockholm med kvalitetschoklad och lakrits från hela världen!  Erbjuder även choklad- och lakritsprovningar. Arrangör för Lakritsfestivalen.
www.chokladolakrits.se

Chokolade Compagniet
Chokolade Compagniet är ett danskt grossistföretag med ett antal konfektyrmärken i sitt sortiment.På lakritsfestivalen kommer vi sälja varor från Summerbird, Lentz, NUTE och T-town. Summerbird är ett danskt märke som för några år tillbaka satsade helhjärtat på ekologi. Deras lakritschoklad har vunnit priser världen över. Michael Lentz driver kola-och chokladföretaget Lentz som har focus på kvalité. Hans kolor är handgjorda på marknaden bästa råvaror. NUTe och T-Town är två ekologiska te märken från Danmark. Kvalité, design och ekologi är ledord för dessa märken.
www.chokocom.com

Desserter utan gränser
Vi erbjuder söta smakupplevelser i form av handgjord konfektyr och provningar. Vår Salmiakkola – handgjord gräddkola med äkta lakrits – har fått utmärkelsen Sveriges favoritlakrits 2013, 2014 och 2015. I år kommer vi att ha med oss några goda nyheter på dessertsidan.
www.desserterutangranser.se

Douglas Spiik
Douglas är årets festivalkock och har tagit fram festivalens trerättersmeny smaksatt med lakrits.
www.thefoodlab.se och www.matochkreation.se

Elin Entertainment/Barnens Eventbyrå
Kreativ Eventbyrå med fokus på de små gästerna. På festivalen står de för ansiktsmålningen och deras artist Galaxa uppträder.
www.elinentertainment.se

Elisabeth Johansson
En av våra mest älskade TV-kockar, kokboksförfattare och lakritskännare som kommer hålla i en lyxig provning på festivalen där lakrits matchas till vin.
www.elisabethjohansson.com

Ett Chokladeri
Tillverkare av den omåttligt populära salmiakbomben.
www.ettskafferi.se/ett-chokladeri

Ett Rum och Kök
En butiks- och kommunikationsbyrå som skapar kommunikation utan att säga ett ord, ja som talar för sig själv helt enkelt. På Lakritsfestivalen görs utställning SKAFFERIET.
www.ettrumochkok.se

Fazer
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr och kexprodukter samt måltids- och cafétjänster. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer Konfektyr har välkända produkter inom choklad, kex och sockerkonfektyr. Under Lakritsfestivalen kommer Fazer finnas representerade i form av varumärket Tyrkisk Peber.
www.fazer.se

Foodlab
En matstudio centralt belägen i Stockholm, närmare bestämt i hörnan på Artillerigatan och Karlavägen. Där erbjuder de en matstudio på två våningar med exklusiva kök från tyska Alno samt vitvaror från Gaggenau och Bertazzoni. Där anordnar de trevliga matlagningskvällar, och luncher om så önskas, tillsammans med professionella kockar med erfarenhet från stjärnkrogar runt om i världen. Studion kan ta emot upp till 60 gäster sittandes och för mingel upp till 150 personer. På Lakritsfestivalen anordnar de festivalmatstudio och håller kurser i matlagning med lakrits.
www.thefoodlab.se

Fru Fröken Karamell
Handgjorda karameller från Jämtland. Till Lakritsfestivalen tar vi med oss vår populära Lakritsskiffer.
www.frufrokenkaramell.se

Galaxa
Artisten Galaxa är en roligt rymdtjej som gillar lakrits. Bakom karaktären, står Elin Sjöberg som stått på scen sedan barnsben. Sedan starten maj 2010 då hon släppte en singel har karaktären Galaxa varit på turné och är nu mycket poppis bland barnen. Showen innehåller sång, glittrig dans och massor med spex.
www.galaxa.nu

Gammelstads Knäck och Karamell
Karameller och polkagrisar med norrländska bär och lakrits. Vinnare av Finlandia Salmiakki 2016 med sin Super Salty Salmiakkola.
www.gammelstads.com

Geten Gerda
Mjukost med lakrits från Elfviks Gård på Lidingö strax utanför Stockholm. 
www.elfviksgard.nu/geten-gerda

GoTraveling resemagasin
Ett av världens första interaktiva resemagasin som precis har lanserats i Sverige. GoTraveling tar dig till exotiska platser, lyxiga resorts, okända resmål – helt gratis. Vi tar dig lite närmare resmålen med bilder i HD-uplösning, filmer och länkar. Första numret tar dig till Island och till flera chokladhotell. Tävla om en resa till Island i vår monter!
www.gotraveling.dk 

Halva
Familjeägda Halva är en av Finlands största lakritstillverkare.
www.halva.fi 

Haupt Lakrits
Svensk kvalitetslakrits.
www.lakrits.se

Huhtasrinne ky
Huhtasrinne Ky/Huhtasrinteen Bigård är en liten honungtillverkare som har sin biodling i östra Nyland, i södra Finland. Biodlarna, Seija och Timppa, smaksätter sin honung med många olika smaker. Till festivalen kommer de ha med sig sin honung som är smaksatt med salmiak, lakrits och chili.
www.huhtasrinne.fi

HyrEnChokladfontän.se
Hyrenchokladfontän.se har Sveriges största utbud av chokladfontäner och drinkfontäner för både uthyrning och försäljning.
www.hyrenchokladfontan.se

Journal Chocolat
Sveriges enda chokladtidskrift – som också skriver en hel del om lakrits.
www.journal-chocolat.se

KAKA Design
Vi skapar godisinspirerade smycken som vi klär med söta budskap.
www.kakadesign.se

Kol-Art AB
Kol-Art är konst och konfektyr, en jävligt bra kombo om du frågar oss! Vi gör konsten ätbar genom unika samarbeten med konstnärer som formger ett konstverk som vi sedan gör till konfektyr. Eftersom vi fokuserar på konsten är såväl smak som påsens utseende något som konstnären bestämmer. Vår första ätbara konst är SULT, en bronsskulptur formgiven av Danilo Stankovic som också blivit en rökt lakrits. Sult är som en talisman, en skulptur som på samma gång är vacker och obehaglig. Stankovic’ konstnärsskap grundar sig i myter, mystik och folktro, och därför var en rökt lakrits ett självklart val för honom.
www.kol-art.se

Lakrids by Johan Bülow
Exklusiv dansk lakrits med attityd från Lakrids by Johan Bülow.  www.lakrids.nu

Lakritsfabriken i Ramlösa
Stolta tillverkare av Sveriges första glutenfri premiumlakrits. För fem år sedan lanserades våra första produkter under Lakritsfestivalen i Stockholm. Sedan dess har många andra lakritsprodukter tillkommit och även systervarumärket, Lakritskungen. Vårt 5-års jubileum vill vi naturligtvis uppmärksamma under Lakritsfestivalen däribland genom att lansera vår nya Salmiakserie, NH4Cl.
www.lakritsfabriken.se

Lakritskocken
Lanseras på Lakritsfestivalen 2016. En ny lakritskryddserie skapad av Douglas ”Lakritskocken” Spiik i samarbete med Lakritsfabriken och Lakritsfestivalen. Perfekt inför grillsäsongen.
www.lakritskocken.se

Lakritsroten
Lakritsroten har två stycken specialistbutiker i Stockholm på Sveavägen 107 och Hornsgatan 45 samt e-handel med 100% lakrits. Här finner du lakrits från världens alla hörn allt ifrån Australien till Island. I butikerna finns avdelningar som Godis & Konfektyr, Mat & Bak, Litteratur, Skönhet, Desserter och Presenter. Välkommen att besöka våra butiker eller handla direkt på vår hemsida.
www.lakritsroten.se

Lina Skandevall
Lakritsfestivalens konferencier, chefsredaktör för GoTraveling.
www.skandevall.se 

Liv Sandberg Cake Art
Liv är en av nordens främsta tårtdesigner och sockerblomskonstnär. På festivalen kommer hon bland annat visa några tårtor och ta fram en hel kollektion lakritssmakande bakverk.
www.livsandberg.se

Manuela Kjeilen
Manuela Kjeilen från Baka med Manuela i TV8 och den populära bloggen Passion 4 baking bakar på festivalscenen både lördag och söndag klockan 14.00.
www.passionforbaking.com

Namitupa
400km norrut i ”Tusen sjöars land” hittar vi byn Ilmajoki. Här ligger företaget Namitupa som  tillverkar de omtalade Salmiakknapparna! Knapparnas speciella form och smak gör dom  oemotståndliga. Namitupa tillverkar även ett altlakritspulver som vunnit första pris på den  finska Salmiakkigalan! Gå direkt till Namitupas monter och smaka på följande knappvarianter: Salmiak, Salmiak-Blodapelsin, Salmiak-Mango och Salmiak-Peppar.
www.namitupa.fi
Distributör i Sverige: Nammi Godis AB www.nammi.se

Nammi Godis
Made by Iceland!  100% geotermisk kraft i produktionen gör den isländska lakritsen till en ren njutning utan onödiga koldioxidutsläpp! Lägg därtill att kombinationen lakrits och choklad härstammar från just Island. Du har väl hört hur allt började? Barnen virade lakritsremmar runt  chokladkakor på 60-talet.
I Nammi´s monter hittar du älskade Djúpur, nominerad tre år i rad till Sveriges favoritlakrits, och varianten Sterkar Djúpur som valdes till publikens val på finska salmiakgalan ”Salmiakki Finlandia 2014”. Nyhet på Lakritsfestivalen 2016 är Piparmyntu Djúpur! Glöm ej (vilket vi inte tror du gör): Lakkrís Djöflar, Draumur, Hitt, Bombur Svartar, Lakkrís Rindlar, Bingó kúlur, Salmiak Bitar, skugga Bitar och Lakkrís Duett.
www.nammi.se

Polkaprinsen/Stefan Fransson
Showbakning med världsmästaren, Stefan Fransson, i polkagrisbakning 2013. Ta chansen att köpa en nybakad, varm lakritsstång.
www.polkaprinsen.se

Pralinhuset
Handgjorda chokladkakor och praliner med lakrits.
www.pralinhuset.se

Pärlans Konfektyr
Kolor och kolasås från Pärlans Konfektyr är ett delikat hantverk. Färsk ekologisk grädde, smör av bästa klass och prima socker kokade i kopparkittel. Allt till tonerna av jazz i vårt kök på Södermalm i Stockholm.
www.parlanskonfektyr.se

Real Snacks
Real Snacks är en finsk producent av gourmetchips. På Lakritsfestivalen ställer de ut med Chipventures Salty Licorice, ett angenämt möte mellan salt och sött som kittlar smaklökarna. Fusionskök, experimentlust och smakäventyrer! Unikt är också att varje påse märks med ursprung dvs vilken potatisodlare det kommer ifrån.
www.realsnacks.fi

Robert E’s Choklad
Handtillverkar alla egna produkter, använder bara naturliga och helst ekologiska råvaror.
Robert E’s Choklads Facebooks sida

Smidheda Lakrits
Lakritsremmar i mängder från flera olika länder. Firar 2016 20 års-jubileum.
www.smidhedalakrits.se

Solberga Konfektyrfabrik
Tillverkar gammaldags, handtillverkad konfektyr.  Polkgrisstänger med salt lakritssmak, hårda lakritskarameller,  lakritsklubbor, lakritsmarmelad och mycket mer.  I sortimentet ingår också lakritsremmar av fyra fabrikat.
www.solberga.nu

Sparadiset
Personligt och mysigt dagspa som erbjuder massage och spabehandlingar i sin verksamhet.
www.sparadiset.se

Stockholm Saltrum
Stockholm Saltrum erbjuder en avkopplande miljö. Salt är ett naturligt ämne som har läkande effekt; salt förstör bakterier och svampar och stimulerar därmed immunförsvaret. Ljusterapi påverkar hjärnan, som är mycket ljuskänslig. Varmt välkommen på behandlingar, yoga, meditation mm. i vårt saltrum – unika och fantastiska relaxupplevelser!
www.stockholmsaltrum.se

Tant Annas och fröken Teas Underbara Godis
Produkter: Vi tillverkar och säljer olika sorters sirap och kolor. Närproducerat, ekologiskt, roligt och jättegott är ledorden i vårt arbete. Vi kommer ha med oss Lingon och Lakritskola samt Lakritskola med Anis med flera som blev så uppskattat på förra årets Lakritsfestival. Det blir prämiär i år för oss med våra olika lakritssiraper. Jag utvecklar fortfarande, men jag har redan uppfunnit en del fullpottare som jag hoppas kommer falla alla lakritslovers i smaken!
www.tantannasochfrokenteasunderbaragodis.se

Tehuset Java sedan 1932
Andra generationens te- och kaffehandlare
www.tehusetjava.se

Trollkarlen Mr. Dannyman
Träffa Lakritsfestivalens trollkarl som trollar med lakrits. Mr. Dannyman är flerfaldig svensk- och nordisk mästare i magi
www.dannyman.se

Saltverk
Saltverks salt är det första i världen som produceras med 100% geometrisk energi vilket innebär att produktionen inte ger något koldioxidavtryck. Råvaran till saltet är det orörda och rena havsvattnet i Västfjordarna som fylls med vatten från Norra Ishavet via friska och iskalla strömmar mellan Grönland och Island.
Verket ligger i det inte helt lättillgängliga men desto vackrare Reykjanes vid Vestfjordarna på nordvästra Island, cirka 5 timmars bilresa från Reykjavik.
Den saltvariant som du möter på Lakritsfestivalen 2016 är det som är smaksatt med  ekologisk lakritsrot från Iran. Det passar fantastisk bra i köttfärssås och minst lika bra på  chokladdesserten. Du måste prova detta på allt! www.saltverk.com
Distributör i Sverige: Nammi Godis AB www.nammi.se

Van Slooten
Van Slooten och Oldtimers är varumärken kända från båtar och flygplatser sedan i början på 70 talet. Lakritsen är av yppersta kvalitet med olika typer av tugg motstånd samt en del nya produkter med en härlig lakrits fyllning i.
www.toresmithfood.se

 

 

Comments are closed.