Foto från utställaren och Årets Stella-konditorn Liv Sandberg.

 

Vi medverkade på Lakritsfestivalen 2018

Amarelli Nordic
Amarelli är världens äldsta lakritsfabrik (grundades 1731). Amarelli Nordic levererar Amarellis lakritsprodukter till lakritsälskare i hela Norden.
www.amarellinordic.se

BabyBjörn
Lånar ut bärselar till dig med bebis, vid garderoben/barnvagnsparkeringen.
www.babybjorn.se  

Ballongmagi
Den ideella föreningen Ballongmagi ger svårt sjuka barn och deras syskon en rolig och kreativ ballongupplevelse. På festivalen gör ballongkonstnären Maria ”Ballongprinsessan” Byquist ballongfigurer för att samla in pengar till fler besök. Hon gör också alla ballongdekorationerna på Annexet.
www.ballongmagi.org

Börslycke gård
Vi tillverkar kola, kolasås, marmelad och knäckebröd, hantverksmässigt i vårt kök ute på Östergötlands landsbygd. Vad sägs om himmelsk hallon & lakritskola, hallon & lakrits marmelad och len lakritskolasås?
www.borslyckegard.se

Camilla Hamid
Inspireras av prisbelönta bakbloggaren Camilla Hamid från My Kitchen Stories på festivalscenen.
www.mykitchenstories.koket.se

Chocolatte
Hela vår tillvaro kretsar kring choklad. Kring tillverkning, förpackning och försäljning av choklad. Vi vill att chokladen du får av oss ska vara lika vacker på bordet som den är god i munnen. Vår chokladfabrik i Helsingborg är förmodligen den minsta i världen. Men den är stor noga att rymma en hel värld av choklad. Vad sägs om mynta/limetryffel eller lakrits och havssaltsfudge?
www.chocolatte.se 

ChokladoLakrits
Kvalitetschoklad och lakrits från hela världen. Webbutik med showroom och butik i gamla Tulohuset, på Fridhemsgatan 53 på Kungsholmen i Stockholm. Erbjuder även choklad- och lakritsprovningar. Vattensponsor på årets festival.
www.chokladolakrits.se

Chokladkompaniet
Handgjorda praliner och chokladkakor med innovativa och kreativt härliga smaker. Alla produkter är varsamt tillverkade för hand på söder i Stockholm. Chokladkompaniet är först i Sverige med att erbjuda sina kunder att själva designa smakerna till sina chokladkakor. Samtliga ingredienser är noggrant utvalda för att få fram bästa smakupplevelsen med så få onödiga tillsatser som möjligt. Chokladkompaniet är trots sin ringa ålder en snabbt växande aktör på marknaden och är frekvent omnämnt i flera kända tidningar och bloggar.
www.chokladkompaniet.se

Cipventures
Saltlakritschips från Finland. VARNING! Det är svårt att sluta stoppa dessa chips i munnen när smaklökarna vant sig efter krocken av salta chips och söt lakrits. Måste provas med ett glas rött, Gratena Chianti (Systembolaget nr. 2717). Nominerad till ”Salmiakki Finlandia 2017”. Distributör i Sverige är Nammi Godis AB www.nammi.se www.realsnacks.fi

Desserter utan gränser
Vi erbjuder söta smakupplevelser i form av handgjord konfektyr och provningar. Vår Salmiakkola – handgjord gräddkola med äkta lakrits – har fått utmärkelsen Sveriges favoritlakrits 2013, 2014 och 2015.
www.desserterutangranser.se

Elessario Choklad
Elessario tillverkar chokladpraliner och tryfflar i liten skala samt efter beställning och evenemang. Deras idé är att använda högkvalitativa råvaror i sina produkter samt att sätta smak och fräschör i fokus framför sockerinnehåll. På Lakritsfestivalen kommer det ha ett brett utbud av praliner och tryfflar där lakrits sätts i första rummet, chokladen blir som en smakhöjare för lakritsen. Det kommer även finnas en småkaka på temat kolakaka med lakrits.
www.elessariochoklad.se

Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson är kock, OS guldmedaljör som konditor och författare till många kokböcker bland annat flera med lakrits. På årets jubileumsfestival håller hon en speedlakritsprovning med vin – 10 snabba provningar per dag vid scenen. Lördag 14 april kl 16.30-18 Boka här! och söndag 15 april kl 15.30-17 Boka här!
www.mediamat.se

Ett Chokladeri
Tillverkare av den omåttligt populära salmiakbomben.
www.ettchokladeri.se

Ett rum och kök
Ett rum och kök, en konceptbyrå med finurliga tankar som visauliseras i olika former.
Till Lakritsfestivalen 10 års jubileum skapas en stor festlig tårta med lakritskänsla.
#koketsbravader
www.ettrumochkok.se

Fazer
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr och kexprodukter samt måltids- och cafétjänster. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer Konfektyr har välkända produkter inom choklad, kex och sockerkonfektyr. Under Lakritsfestivalen kommer Fazer finnas representerade i form av varumärkena Tyrkisk Peber och Lakritsi.
www.fazer.se

FINSK Meterlakrits
Vi har Sverigenyheten FINSK Meterlakrits tillverkat av Makulaku och svensk handgjord kola i en mängd olika smaker.
www.meterlakrits.se

Gammelstads Karamellen
Karameller, kola, fudge och choklad med norrländska råvaror och lakrits. Vinnare av Salmiakki Finlandia 2016, Sveriges favoritlakrits 2017 och 20th anniversary salmiakki Finlandia 2018 med sin Super Salty Salmiakkola.
www.gammelstads.com

Gränna Choklad
Handgjorda praliner från Gränna.
www.grannachoklad.se

Gustaf Mabrouk
Gustaf Mabrouk är chokladmakaren som tagit fram en av Lakritsfestivalens jubilueumsprodukter, en len mjölkchoklad med lakrits, speciellt komponerad för 10 års jubileet. Gustaf Mabrouk är aktuell med boken ”Chokladmakarens handbok” som släpps i höst och han syns frekvent i SVTs Go’kväll med sina desserter. I mars var han lagledare för svenska konditorlandslaget som kammade hem ett silver i Nordic Pastry Cup, nordiska mästerskapen i konditori. Träffa Gustaf på Lakritsfestivalen och passa på att förköpa boken.
www.gustafmabrouk.com

Halva
Familjeägda Halva är en av Finlands största lakritstillverkare.
www.halva.fi 

Harmonie room
Lakritsmassage på årets festival.
www.salongtintin.se/Harmonie-Room-s-Behandlings-Meny

Haupt Lakrits
Haupt Lakrits ambition är inte att bli världens största lakritstillverkare. Man vill göra världens godaste lakrits.
Haupt Lakrits tillverkar och säljer söt- och saltlakrits, chokladöverdragen lakrits samt lakritsprodukter för matlagning och bakning. Gemensamt för all bolagets produkter är omsorgen kring ursprung, tillverkningsmetoder och ingredienser. Företaget har en mindre fabrik i Kista, strax norr om Stockholm och lanserade sina första produkter hösten 2014.
www.lakrits.se

Heavenly by Schöttinger
Heavenly by Schöttinger är ett familjeföretag som producerar lyxig svensk konfektyr.
www.byschottinger.com

Huhtasrinne ky
Huhtasrinne Ky/Huhtasrinteen Bigård är en liten honungtillverkare som har sin biodling i östra Nyland, i södra Finland. Biodlarna, Seija och Timppa, smaksätter sin honung med många olika smaker. Till festivalen kommer de ha med sig sin honung som är smaksatt med salmiak, lakrits och chili.
www.huhtasrinne.fi/svenska

HyrEnChokladfontän.se
Hyrenchokladfontän.se har Sveriges största utbud av chokladfontäner och drinkfontäner för både uthyrning och försäljning.
www.hyrenchokladfontan.se

Inka Valiman
Workshopshållare från Finland. Lär årets festivalbesökare att göra egen lakrits. Workshopen ges på engelska.
www.lakritsfestivalen.se/aktiviteter

ItsMia Designs
I am an Australian born Swedish Artist. My work is primarily the result of my need to paint, draw and collage things of beauty and an outlet for my creative passion. After school I felt I needed to discover my family roots in my fathers country. This is where my passion for architecture blossomed. Coming from a new country to one that displayed so much history on every street was such a profound experience. I use many types of mediums; paint pen, acrylic paint, ink, watercolour but most of my buildings are from papers, reused pieces of my art, maps all combined to create a work to express an emotional reaction or attachment to a place. I seek to convince the viewer in sharing how I perceive my surrounds as “Reality is always subject to interpretation.”
www.facebook.com/itsMiaDesigns

Jessica Frej
Smaksäkra TV-kocken Jessica Frej lagar världens härligaste dessert med lakrits på scenen.
www.jessicafrej.se

Journal Chocolat
Sveriges enda chokladtidskrift – som också skriver en hel del om lakrits.
www.journal-chocolat.se 

Kristina Art
Kristina Art arbetar med ansiktsmålning för stora & små. Du kan även anlita oss för kroppsmålning, make up, barnevent & glittertatueringar. Från att enbart varit verksamma i Stockholm och Uppsala de senaste sju åren så har nu Kristina Art växt och idag finns det möjlighet att boka ansiktsmålning runtom hela Sverige. Välkommen in i vår webbshop, där kan du köpa ansiktsfärger av hög kvalitet.
www.kristinaart.se

LAKRIDS by Johan Bülow
Lakrits är något alldeles speciellt. Det har en anmärkningsvärd effekt på människor – kalla det kärlek, kalla det något annat! Men utan kärlek hade Lakrids by Johan Bülow aldrig varit vad det är idag – världens första gourmetlakrits tillverkare. Gjord på de finaste och mest välsmakande ingredienserna. Eftersom vi älskar kvalitet och strävar efter att producera det bästa.  Upplev det och njut av det – om du vågar.
LAKRIDS by Johan Bülow – ”For liquorice lovers”.
www.lakrids.nu

Lakritsbolaget
Lakritsbolaget är en välsorterad webbutik med brett och spännande lakritssortiment.
På Lakritsfestivalen 2017 var det också premiär för Lakritsbolagets nya produkter i eget namn.
www.lakritsbolaget.se

Lakritsbåten
Lakritskryssning med Viking Cinderella 18-19 oktober. Arrangeras som en del av Lakritsfestivalens tioårsjubileum.
www.vikingline.se/hitta-resa/kryssningar/temakryssningar/lakrits

Lakritsfabriken i Ramlösa
Lakritsfabriken är stolta tillverkare av Sveriges första glutenfria premiumlakrits. Det finns allt ifrån chokladdoppad lakrits, en salmiakserie och lakritsråvaror till en supersalt variant och olika säsongssmaker – och så vårt varumärke kallat Lakritskungen, som fyller upp glappet mellan vanlig vardagslakrits och premiumlakrits, som givetvis fortfarande är gluten- och gelatinfritt.
Lakritsfabriken kommer med två härliga nyheter, en toffee med smak av lakrits och hallon samt en chokladdoppad lakrits med blåbär. Vi kommer även att bjuda på många härliga aktiviteter där ni får möjligheten att överraskas, tävla och smaka mycket gott. Välkomna till vår monter! Sponsrar både garderoben och lakritsateljén på årets festival.
www.lakritsfabriken.se

Lakritskocken
Lanserades på Lakritsfestivalen 2016. En ny lakritskryddserie skapad av Douglas ”Lakritskocken” Spiik i samarbete med Lakritsfabriken i Ramlösa. Perfekt inför grillsäsongen.
www.lakritskocken.se

Lakritspojken
I barnboken Lakritspojken drömmer en pojke om att bygga en båt. Med hjälp av en vän leder hans fascination för lakrits och godis honom så småningom in på rätt väg. På Lakritsfestivalen blir det högläsning ur boken på scenen. Välkomna till Lakritspojkens monter där det går att köpa både boken Lakritspojken och den tillhörande pysselboken. Det kommer också vara roliga aktiviteter för barn i vår monter.
www.lakritspojken.se

Lakritsroten
Lakritsroten har fem specialistbutiker med 100% lakrits i Stockholm och Malmö samt e-handel. Lakritsroten har ett unikt sortiment med produkter från världens alla hörn allt ifrån Australien till Island. I butikerna finns avdelningar som Godis & konfektyr, Mat & Bak, Litteratur,  Skönhet, Desserter och Presenter. Våra populära Lakritsprovningar liksom Vin- och lakritsprovningar kan bokas direkt på vår hemsida, här finns även mängder med inspirerande recept för alla tänkbara måltider, titta gärna på vår hemsida.
www.lakritsroten.se

Lina Skandevall
Grundare och ägare till PR- och kommunikationsbyrån Skandevall Media AB. Förutom att göra allt från tidningar, pressmeddelanden och nyhetsbrev är hon frekvent använd konferencier inom allt från tuffa debatter i Almedalen till matmässor och inte minst vår egen lakritskonferencier på scenen på Lakritsfestivalen för femte året i rad! Hon är dessutom resejournalist sedan tio år med ett eget reseprogram – Go Skandevall – i Norrköpings Tidningar och Östgötacorrespondenten.
www.nt.se/24nt/go-skandevall

LIQ
LIQ-lakrits är handgjort i små partier för att förföra finsmakare över hela världen. Bakom LIQ står en mystiskt grupp finländska lakritsälskare som tillsammans vill kombinera de bästa ingredienserna, hantverk och noggrant utvecklade smaker med en nypa finsk mörker.
www.liq.fi

Liv Sandberg Cake Art
Liv Sandberg är en av Nordens absolut främsta tårtkonstnärer med stor erfarenhet och hög klass.
”Min passion är tårtor och vackra utsökta bakverk och choklad. Jag har tävlat en del och vunnit ibland. Föra samman det visuella med en fantastisk smakupplevelse är det som driver mig i mitt skapande. Jag började 2018 med att få ta emot utmärkelsen Årets Stellakonditor 2017. Under 2018 har jag lanserat en kollektion med veganska praliner, vegansk choklad och dessutom finns nästan alla mina fantastiskt goda tårtor som vegan! På Lakritsfestivalen kommer så klart fokus ligga på lakrits i allt! Mängder av lakrits i fantastiskt goda chokladpraliner, chokladbräck, cookiesandwishes, macarons mm. Jag kommer även ha med mig veganska chokladpraliner.”
www.livsandbergcakeart.se

Lowe Karlsson
Lakritsdessertmästaren Lowe Karlsson från Sjörfartshusets festvåningar har komponerat lakritsdesserter i över tio år. På festivalen skapar han en drömdessert med viol, blåbär och lakrits.
www.sjofartshuset.se

Merry Merinque Sweden
Maränger i väldigt många olika smakkombinationer tillsammans med lakrits.
www.facebook.com/Merry-Meringue-Sweden-672767479568207

Miks’ei
Grafikern Minna Ruusinen från Helsingfors gör saker i trä som ser ut som lakrits. Idén föddes när hon funderade vad hon skulle göra med alla träbitar och grenar som fanns hemma på gården. Hon ville göra något skojigt och beslöt sig för att bygga ett kontor där allting ser ut som lakrits. Lakritskontoret är förstås svart som lakrits. Men i det svarta finns en hel del härliga färger och smaksättningar, som jordgubbar, citron och salmiak. Vi ses på kontoret!
www.mikseioy.fi 

Mitt söta skafferi
Vi erbjuder handrullad marsipan där den goda ”Lakritsgubben” ingår i sortimentet.
I vår butik finns även verktyg och tillbehör till din egen bakning. Vi anordnar också marsipanevent med hög mysfaktor.
www.mittsotaskafferi.se

Multibev/HallonLacks
Likör med smak av hallon och lakrits.
www.solera.se

Namitupa
400 km norrut i ”Tusen sjöars land” hittar vi byn Ilmajoki. Här ligger företaget Namitupa som tillverkar de omtalade salmiakknapparna! Knapparnas speciella form och smak gör dem oemotståndliga. Namitupa tillverkar även ett saltlakritspulver som vunnit förstapris på den finska Salmiakkigalan! Kom och smaka på Salmiak-/Blodapelsinknappar eller Salta Kärlekar. Namitupa vann ”Salmiakki Finlandia 2017” med sina Rakkaussalmiakit (Salta Kärlekar)! Tillverkare Namitupa och distributör i Sverige Nammi Godis AB www.nammi.se.
www.namitupa.fi

Nammi Godis
Nammi är en grossist som arbetar i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland och England. På Lakritsfestivalen 2018 representerar Nammi fyra montrar från Island: FREYJA, GÓA, DJÚPUR, SALTVERK och två från Finland: NAMITUPA och REAL SNACKS. Djúpur är originalkulan med lakrits och choklad, en hyllning till den lilla fiskebyn Djúpivogur på den isländska östkusten. Mjuk saltlakrits dragerad med isländsk mjölkchoklad och ett frasigt sockerskal. Djúpur har varit nominerad till ”Sveriges favoritlakrits” 2014, 2015 och 2016. Sterkar Djúpur är som Djúpur, men istället för ett frasigt sockerskal så är denna rullad i saltlakritspulver. Var nominerad till ”Sveriges favoritlakrits 2017” och har vunnit ”Folkets röst” på Salmiakkigalan i Helsingfors. 100% geotermisk kraft i produktionen gör den isländska lakritsen till en ren njutning utan onödiga koldioxidutsläpp! Lägg därtill att kombinationen lakrits och choklad härstammar från just Island. Du har väl hört hur allt började? Barnen virade lakritsremmar runt chokladkakor på 60-talet. Varumärken som: Lakkrís Djöflar, Bombur Svartar, Lakkrís Rindlar, Bingó kúlur, Salmiakbitar, Skuggabitar, Tittir, Möndlur, Draumur, Hitt, Lakkrís Dúett och många fler hittar du i vår monter. Tillverkare är GÓA www.goa.is och FREYJA www.freyja.is. Sponsrar scen på årets festival.
www.nammi.se

Ostmakeriet
Sedan 2012 har Anna Kälvebrand drivit Ostmakeriet och ystat ostar på Rindö. Den fina mjölken kommer från en mindre gård i Södra Roslagen, Öster Grytinge Gård. Ostmakeriet är ett litet mejeri men här finns även ostbutik och ostkafé.
Anna tycker det är spännande att utforska mjölken och allt man kan tillverka med denna råvara. Experimentlustan finns där och resulterar i många härliga produkter.
Älvsala Svart är en lakritsbrie. Dagen efter att den är ystad delas osten och ett lakritsrotsgranulat strös på. Osten läggs ihop och in på lagret där den sedan vacker får blomma ut i vit, Penicillum Candidum, vitmögel. Förpackas och läggs på ett svalare lager för att sedan mogna. Osten är mild och gräddig vid tidig ålder men som bäst när den krämigt rinner ut över tex ett surdegsbröd eller till de färska jordgubbarna.
www.ostmakeriet.se

Pastillfabriken 
Etablerades i Gävle 2014 av Kenneth Wallström och Erik Vestin. De tillverkar och säljer svenska kvalitetspastiller, med fokus på naturliga ingredienser och svenska smaker. Bolaget verkar för produktion och tillverkning i närområdet och med omsorg om det lokala. Företaget har en mindre fabrik i Gävle. De vill vara en vital uppstickare där nya målgrupper med krav på äkthet och naturlighet står i fokus.
www.pastillfabriken.se

Polkaprinsen Gränna
Mitt i natursköna Gränna hittar du butiken Polkaprinsen som drivs av Stefan och hans sambo, Catrin. Stefan föddes in i godisbranschen med en far som kallades Polkagriskungen, därav namnet Polkaprinsen. 2013 vann han Polkagris-VM, det enda som någonsin anordnats. Butiken öppnade i påskas och ligger mitt i Gränna vid torget. Där hittar du förutom polkagris också älgmuggar, dalahästar, troll mm, det mesta en turist kan önska. För barnen finns också leksaker, både för regniga dagar och inomhuslek men också badbollar, håvar, vattenpistoler… butiken är väl värd ett besök!!
Nu har du chansen att möta polkagrisvärldsmästaren på Lakritsfestivalen.
www.polkaprinsen.se

Pralinhuset
Handgjorda chokladkakor och praliner med lakrits.
www.pralinhuset.se

Ruitenberg BasIQs
Ruitenberg BasIQs har under 75 år forskat om lakrits. Deras huvudaktivitet är strategisk handel med lakritsextrakt. Råvarorna köps in i bl.a. Kina, Mellanöstern och Amerika och transformeras till teknologiskt högkvalitativa ingredienser i Nederländerna. Som flytande mix eller pulver levereras de till godisbranschen i hela Europa. På festivalen kommer de hålla föreläsningar på engelska och dela med sig av sin stora lakritskunskap.
www.ruitenberg-basiqs.nl/sv

Saltverk
Saltverks salt är det första i världen som produceras med 100% geotermisk energi vilket innebär att produktionen inte ger något koldioxidavtryck. Råvaran till saltet är det orörda och rena havsvattnet i Västfjordarna som fylls med vatten från Norra Ishavet via friska och iskalla strömmar mellan Grönland och Island. Saltet är oraffinerat för att bibehålla många livsnödvändiga mineraler. Verket ligger i det inte helt lättillgängliga men desto vackrare Reykjanes vid Vestfjordarna på nordvästra Island, cirka 5 timmars bilresa från Reykjavik.  Den saltvariant som du möter på Lakritsfestivalen är det som är smaksatt med ekologisk lakritsrot från Iran. Det passar fantastisk bra i köttfärssås och minst lika bra på chokladdesserten. Distributör i Sverige är Nammi Godis AB  www.nammi.se
www.saltverk.com

Saet Sweets
Spanskt lakritsföretag med över 100 års erfarenhet av lakrits.
www.saetsweets.com

Sandcake
Lakritssmycken.

Singö Choklad
Singö Choklad är ett litet familjeföretag i Roslagens norra skärgård. Tillverkningen av Singö Choklad började redan 2004. Vi tillverkar praliner på naturliga råvaror och smaksätter med noga utvalda ingredienser. Vi gör praliner av den finaste choklad, vi jobbar alltid med hjärtat och rullar alla praliner för hand, så vi vill kalla det för ett rent chokladhantverk, helt enkelt.
www.singochoklad.se

Smidheda Lakrits
Lakritsremmar i mängder från flera olika länder.
www.smidhedalakrits.se

Solberga
Solberga Konfektyrfabrik är ett företag som fokuserar på handgjorda, unika konfektyrer av högsta kvalité.
www.solberga.nu

Sthlmicecream
Importör samt återförsäljare för två goda glassar – Hansens från Jaegerspris i Danmark och Engelholmsglass från Ängelholm i Sverige. Välkommen till vår glassvärld…
www.sthlmicecream.se

Tidningen Hembakat
Hembakat är Sveriges störst baktidning. Teckna en förmånlig prenumeration i vår monter samt köp med dig tidningar och fina produkter till köket.
www.tidningenhembakat.se

Queen of Licorice 
Spaprodukter med lakrits framtagna av lakritsdrottningen Elisabeth Johansson.
www.queenofliquorice.com

 

Sidan uppdateras kontinuerligt.