Medverkande 2015

Vi medverkade på Lakritsfestivalen den 21-22 mars 2015 på Annexet vid Ericsson Globe, Stockholm tillsammans med Glassfestivalen:

Alannah Robins
Konstnären Alannah, som av The Guardian blivit rankad som en av åtta bästa i England att skulpturera kvinnokroppen, arbetar nu med att göra en fullskalig skulptur i lakrits. Hon kommer att avtäcka den på Lakritsfestivalen.
www.alannahrobins.com
www.kickstarter.com/projects/1692177006/a-full-scale-sculpture-in-liquorice

Amarelli Nordic
Amarelli är världens äldsta lakritsfabrik (grundades 1731). Amarelli Nordic levererar Amarellis lakritsprodukter till lakritsälskare i hela Norden.
www.renlakrids.dk

Annika Wallin och Annica Triberg
Författarna till nya lakritsboken och deras andra bok om lakrits, Lakrits – recept & kuriosa, utgiven av bokförlaget Semic. I den här boken får du veta mer om historia och kemi, du får lära dig hur tillverkningen går till, var lakritsroten växer och var den bästa sorten finns. Boken innehåller fakta om lakrits som skönhetsmedel såväl som medicin. Dessutom bjuder författarna på härligt lockande recept.
www.semic.se 

BabyBjörn
Lånar ut bärselar till dig med bebis vid barnvagnsparkeringen.
www.babybjorn.se 

Ballongmagi
Hjälporganisationen Ballongmagi ger svårt sjuka barn och deras syskon en rolig och kreativ ballongupplevelse. På festivalen gör ballongkonstnären Maria ”Ballongprinsessan” Byquist ballongfigurer för att samla in pengar till fler besök. Hon gör också alla ballongdekorationerna på Annexet.
www.ballongmagi.se

Beriksson
Importör av ekologisk rålakrits från Kalabrien, Italien, och choklad smaksatt med lakrits.
www.beriksson.net

Bubs
Svensk tillverkare av lösgodis och stycksaker. Utvecklar nya lakritsprodukter kontinuerligt då efterfrågan är stor. Hallonlakritsskallen är Bubs populäraste produkt och har landets största godisfansida på facebook.
www.bubs.se

Chocolatte
www.chocolatte.se

Choconord
Importerar och distribuerar konfektyr och gourmetprodukter från blanda annat Italien och England. Stor omsorg och noggrannhet präglar urvalet av deras sortiment.
www.choconord.se

Choklad & Lakrits Sverige
Webbutik och butik på Sankt Eriksgatan 99 i Vasastan, Stockholm med kvalitetschoklad och lakrits från hela världen!  Erbjuder även choklad- och lakritsprovningar, även kombinerade choklad och lakritsprovningar. Arrangör för Lakritsfestivalen.
www.chokladolakrits.se

Cederströms/Smaskiga Saker
Tillverkare av den fantastiska glassåsen, Calle och Saltlakritssåsen.
www.cederstroms.com

Deborahs Extraknäck
Ett surdegsknäckebröd med ekologisk lakrits, Deborahs Extraknäck är bakat och kavlat för hand i Stockholm vilket gör varje bit unik. Med de allra bästa råvaror finns Deborahs Extraknäck i flera smaker, med etiketter formgivna i samarbete med olika konstnärer.
www.deborahsextraknack.com 

Desserter utan gränser
Vi erbjuder söta smakupplevelser i form av handgjord konfektyr och provningar. Vår Salmiakkola – handgjord gräddkola med äkta lakrits – har fått utmärkelsen Sveriges favoritlakrits 2013 och 2014. Nytt på årets festival är Salmiakkolasås – glittrande svart njutning till desserter, bakverk och glass.
www.desserterutangranser.se

Ekologistik Skandinavien
Ekologisk lakrits från Kalabrien.
www.ekologistik.se

Emmas Skafferi
Ett småskaligt familjeföretag i Norrland som tillfredsställer alla skorpälskare med råge! Kvalitet, smak, engagemang och generositet är den röda tråden och affärsidén är enkel; ”Allt bakas omsorgsfullt för hand med råvaror av högsta kvalitet”.

www.emmasskafferi.se

Esteban´s
Spännande choklad, lakrits och delikatesser. På festivalen: Black Liquorice, gourmetlakrits med smart ask som blir en skål! Black Out, en ny extremt supersalt karamell! Le Preziose, marmeladkonfekt från Kalabrien, Mandril Melis, Italienska lyxpraliner, ChokladLakrits fonduer från Frankrike! Marsalis, svart gourmetsalt, Gumelo, gourmetsvampodling perfekt tillsammans med lakrits, vi erbjuder ett paket med vårt festivalrecept: Svamp & Lakrits Omelette – Lätt som en plätt! Lakritsbaren erbjuder heta Lakritsdrycker: Beck´s Cocoa, chokladdryck med lakrits, Growers Cup, lakrits te, Black lakritskaffe samt läckra lakritsmuffins! Nyhetslansering på festivalen: Vinlakritschoklad från Cacao di Vine som kan provas med passande viner i festivalbaren och vi tipsar om rätt glas från Riedel. Festivalerbjudande på Riedelglas till ditt lakritsvin! 
www.estebans.se

Ett Chokladeri
Tillverkare av salmiakbomben.

Ett Rum och Kök
En butiks- och kommunikationsbyrå som skapar kommunikation utan att säga ett ord, ja som talar för sig själv helt enkelt. Vid lakritsfestivalen görs en utställning som tar LAKRITSEN IN I FINRUMMET.
www.ettrumochkok.se

Fazer
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr och kexprodukter samt måltids- och cafétjänster. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer Konfektyr har välkända produkter inom choklad, kex och sockerkonfektyr. Under Lakritsfestivalen kommer Fazer finnas representerade i form av varumärket Tyrkisk Peber.
www.fazer.se

Finngross
Importör av finsk lakrits som till exempel Kouvolan, Granholm, Brunbergs och Haganol.
www.finngross.se  www.finnfood.se

Galleri Duerr
Ett galleri som satsar särkilt på upcoming artists av hög kvalité, inte minst kvinnliga förebilder.Vi blandar olika konstarter och tänker gärna utanför boxen. Genom våra pop-up utställningar tillgängliggör vi den samtida konsten och hittar nya spännande samarbeten, som här på Lakritsfestivalen.
www.galleriduerr.com

Gammelstads Knäck & Karamell
Karameller och polkagrisar med norrländska bär och lakrits.
www.gammelstads.com

GoTraveling resemagasin
Ett av världens första interaktiva resemagasin som precis har lanserats i Sverige. GoTraveling tar dig till exotiska platser, lyxiga resorts, okända resmål – helt gratis. Vi tar dig lite närmare resmålen med bilder i HD-uplösning, filmer och länkar. Första numret tar dig till Island och till flera chokladhotell. Tävla om en resa till Island i vår monter!
www.gotraveling.dk 

Gottes Fun Food
Gottes Fun Food är störst i Sverige på allt vad det gäller chokladfontäner!  Vi har Sveriges i särklass största utbud med fler än 10 olika modeller för uthyrning och fler än 20 olika modeller till försäljning. Både för privat och  kommersiellt bruk. Dessutom har vi en mängd olika tillbehör och chokladsmaker.
www.gottes.se

Halva
Familjeägda Halva är en av Finlands största lakritstillverkare.
www.halva.fi

Hans Hugo´s
www.hanshugos.se

Haupt Lakrits
Svensk kvalitetslakrits.
www.lakrits.se

House of Noor
Återförsäljare av Kouvolan i Sverige. I över 60 år har finländarna njutit av denna mjuka, förföriskt goda lakrits, vilken bakas enligt gamla beprövade recept och metoder.
www.houseofnoor.se

HyrEnChokladfontän.se
Hyrenchokladfontän.se har Sveriges största utbud av chokladfontäner och drinkfontäner för både uthyrning och försäljning.
www.hyrenchokladfontan.se

Hållplatsens Lakritshandel
Tobakshandel på Södermalm i Stockholm med främst saltlakrits från Holland, Island, Danmark, Finland, Sverige och Tyskland i sortimentet.
www.lakritshandel.se

Inspira, det gröna apoteket
I vår kreativa monter bjuder vi på handtvätt med lakritsskrubb.  Helt underbart! Händerna blir rena ochmjuka! I vår workshop kan du enkelt göra ditt eget lakritsskrubb. Vi jobbar terapeutiskt med örter bland annat  med lakrits. I vår monter, samt från scenen, kommer vi att berätta om hur du kan använda denna nyttiga rot och om varför den är verksam vid lågt blodtryck, mag-och tarm katarrer samt vid problem med exempelvis fotsvamp. Välkommen till en kreativ monter med hög njutnings faktor!
www.inspira.cc

Idérika – Choklad för själen
I vår monter hittar du ljuvligt goda praliner med lakritskola & hallon, passionsfruktspraliner och flera andra goda smaker. Vi har också försäljning av pralinformar i många olika mönster samt choklad för tillverkning. Hos idérika kan du lära dig att tillverka praliner. Vi har pralintillverkning för privatpersoner och företagsevent. På hemsidan hittar du också en riktigt god blogg -Choklad för själen.
www.iderika.com

Jane Sandström
Jane Sandström från Riedelglas tillsammans med Catharina Fundin från Estebans ger en kort inblick i vin och chokladens värld och förklarar vikten med rätt glas form för de olika vinsorterna och vilken choklad & lakrits som passar till de olika druvorna. En ny värld av smakupplevelser väntar Er!
www.vingruppen.se

Journal Chocolat
Sveriges enda chokladtidskrift – som också skriver en hel del om lakrits.
www.journal-chocolat.se

KAKA Design
Vi skapar godisinspirerade smycken som vi klär med söta budskap.
www.kakadesign.se

Lakrids by Johan Bülow/Chokladhuset i Limhamn
Exklusiv dansk lakrits med attityd från Lakrids by Johan Bülow. www.chokladhusetlimhamn.se och  www.lakrids.nu

Lakritsfabriken/Scandchoco
Tillverkare av svensk premiumlakrits.
www.scandchoco.se och  www.lakritsfabriken.se

Lakritskungen
www.lakritskungen.se

Lakritsroten
Lakritsroten är en unik specialistbutik på Sveavägen 107, Stockholm med 100% lakrits och med över 500 sorter från hela världen. I butiken och på vår e-handel hittar du avdelningar med Godis & Konfektyr, Mat & Bak, Hälsa och Skönhet. Lakritsroten är en butik som ständigt söker kunskap om senaste nyheter och trender inom lakritsvärlden. Våra populära lakritsprovningar liksom provning med vin- och lakrits kan du boka hos oss. Läs gärna mer om våra produkter på vår e-handel.
www.lakritsroten.se

Lina Skandevall
Lakritsfestivalens konferencier, chefsredaktör för GoTraveling.
www.skandevall.se

MacLic Holding
MacLic säljer naturliga lakritsprodukter av högsta kvalitet. De har möjlighet att tillverka sina produkter av både torkade och färska lakritsrötter i sin fabrik. Därför kan de obehindrat producera sina produkter precis som de vill , och kan på så sätt få fram unik smak och doft. De använder sig endast av vilt växande rötter som växer på områden fria från bekämpningsmedel. Då deras verksamhet endast producerar lakrits finns det ingen allergirisk från andra produkter.
www.maclic.ge

Marika Smith
Sexinspiratör, hatmodist och godisfantast. Marika Smith håller till vardags kurser i hattmakeri i Stockholm, föreläser om hattmode och skapar hattar och hårsmycken på beställning. Hon är dessutom sexinspiratör, och genom kurser, workshops och personliga klientsamtal hjälper hon människor att utforska, utveckla och bejaka sin sexualitet.
www.marikasmith.se
www.sexinspiration.blog.com

Marsipanskolan
I vår monter hittar du mängder av handmodellerad marsipan. Ett gammalt hantverk där den finaste figurmarsipan formats och smaksatts på alla tänkbara sätt! Här erbjuds även produkter från Marsipanskolans nätbutik, tillbehör och verktyg till dina egna figurer och bakverk.
www.marsipanskolan.se

Minna Hallberg
En konststuderande Göteborgare som för närvarande går en utbildning i textil och konst vid Billströmska Folkhögskolan. Minna fascineras av att bryta normen och arbeta i olika, oväntade material. Att skapa konst i lakrits ser hon som en rolig och spännande utmaning, och form och struktur är väsentliga uttryck i processen av hennes kreationer. Med mycket
kreativitet och lekfullhet skapar hon något fantasifullt!

Nadja Karlsson
Ölen och dryckerna till lakrits 2015 – Spritmuseums dryckesexpert Nadja Karlsson guidar oss bland årets trender på festivalscenen. Nadja var bland annat Årets drycketspofil 2014.
www.alltomvin.se/etikett/nadja-karlsson

Nammi Godis

Isländska Djúpur, Draumur och Lakritsdjöflar är några av de populära varumärken som Nammi Godis AB marknadsför ibland annat i Sverige. Nyhet i år Flinghavssalt från isländska Saltverk smaksatt med lakrits. Grymmaste smakupplevelsen! Miljövänligaste tillverkningen! Renaste havsvattnet från norra ishavet!
www.nammi.se

Pia Sjöholm
Pia gör bilder och konstverk av mat, bakverk och godis. Bli inspirerad av hennes skapelser och se mat på nytt sätt! Följ Pia på Instagram @piasjoholm
www.lillalyktan.blogspot.se

Polkaprinsen/Stefan Fransson
Showbakning med världsmästaren, Stefan Fransson, i polkagrisbakning 2013. Ta chansen att köpa en nybakad, varm lakritsstång.
www.polkaprinsen.se

Pralinhuset
Handgjorda chokladkakor och praliner med lakrits.
www.pralinhuset.se

Pärlans Konfektyr
Kolor och kolasås från Pärlans Konfektyr är ett delikat hantverk. Färsk ekologisk grädde, smör av bästa klass och prima socker kokade i kopparkittel. Allt till tonerna av jazz i vårt kök på Södermalm i Stockholm.
www.parlanskonfektyr.se

Rent a Chef
Arrangerar uppskattade aktiva matlagningskurser i Stockholm, Göteborg och Malmö. I år är Gunnar Frykfors och Douglas Spiik, företagets frontfigurer i Stockholm och Göteborg, Lakritsfestivalens festivalkockar. Deras trerättersmeny går att avnjuta i festivalcaféet vid bordsbokning. De deltar även på festivalscenen och håller i festivalens matlagningskurser.
www.rentachef.nu

Ryfors Konfektyr
Tillverkar lakritsremmar och lakritskolastänger.
www.ryforskonfektyr.se

Smidheda Lakrits
Lakritsremmar i mängder från flera olika länder.
www.smidhedalakrits.se

Solberga Konfektyrfabrik
Tillverkar gammaldags, handtillverkad konfektyr.  Polkgrisstänger med salt lakritssmak, hårda lakritskarameller,  lakritsklubbor, lakritsmarmelad och mycket mer.  I sortimentet ingår också lakritsremmar av fyra fabrikat.
www.solberga.nu

Sparadiset
Personligt och mysigt dagspa som erbjuder massage och spabehandlingar i sin verksamhet.
www.sparadiset.se

Sveas Karamellkokeri
www.sveaskaramellkokeri.se

Tant Annas och fröken Teas Underbara Godis
Ett nytt familjeföretag som kokar ekologisk och hemlagad kola i olika mumsiga smaker. Till Lakritsfestivalen har vi tagit fram nya smaker som får sin premiär då!
www.tantannasochfrokenteasunderbaragodis.se

Tehuset Java sedan 1932
Andra generationens te- och kaffehandlare
www.tehusetjava.se

Trollkarlen Mr. Dannyman
Träffa Lakritsfestivalens trollkarl som trollar med lakrits. Mr. Dannyman är flerfaldig svensk- och nordisk mästare i magi
www.dannyman.se

Van Slooten
www.vanslooten.eu

_____________________

Glassfestivalen medverkar:

Ben&Jerry’s
En legendarisk amerikansk glass känd för sina kreativa smakkombinationer. Besök Ben&Jerry’s-bussen – världens första Ben &Jerry’s glassbar på hjul! Peace, Love and Fairtrade Ice Cream.
www.benjerry.se

Bubbies
Tänk dig en perfekt kombination av krämig super-premium glass omringad av sötat rismjöl som resulterar i en boll av lycka – möjligen den bästa frusna dessert du någonsin ätit. Den perfekta avslutningen på en fantastisk måltid. Njut av Bubbies super-premium Mochi Ice Cream från Hawaii!
www.bubbies.se

Chokladfabriken
Gör inte bara choklad, de tillverkar även glass med italiensk inspiration och äkta råvaror – mjuk och slät med massor av smak! All glass innehåller choklad på ett eller annat sätt – en del med choklad i grunden och andra med choklad- eller browniebitar. På allmän begäran har de med sig sin ljuvliga lakritskolastång.
www.chokladfabriken.se

Gettergod Gelato
Gettergod Gelato är en unik prisbelönt glass tillverkad på getmjölk. Allt hantverksmässigt tillverkat och förpackat i den lilla glassfabriken i Göteborg.
www.gettergod.se

Go Coconuts
En fantastiskt god och underbart krämig glass – gör dig redo att njuta! Ingredienserna är av högsta kvalitet från ekologiska producenter. Go Coconuts är helt växtbaserad och gjord på kokosmjölk, sötad med agave och finns i smakerna vanilj och choklad.
www.gococonuts.se

Gute Glass
Riktig glass tillverkad på Gotland, helt utan tillsatser på bara naturliga ingredienser.

www.guteglass.se

Hansens glass
På det lilla glassmejeriet i Jægersprisi Danmark har Hans Jörgen och hans två söner, Rasmus och Anders, plockat fram sin farfars fars gamla glassmaskin från 1922 och gör nu glass igen – precis så som man gjorde förr i tiden.
www.sthlmicecream.se 

Järnaglass
En kritikerrosad ekologisk glass och sorbet tillverkad på enbart råvaror – inga tillsatser, ingen luft – i Järna söder om Stockholm.

www.jarnaglass.se

Kalasglass
Ett familjeföretag som importerar glassmaskiner, kyl- och frysutrustning, glass, råvaror och tillbehör från Italiens mest kända producenter. På Glassfestivalen är alla barn välkomna på glasskalas där de kan komponera sin egen glasstrut – dekorera efter eget behag med strössel, såser och toppings i massa varianter och smaker!
www.kalasglass.se

Sänkdalens Glass
Tillverkar ekologisk KRAV-märkt glass av äkta råvaror i egen glassfabrik med mjölk och grädde från egna kor på Sänkdalens Gård.

www.sankdalensgard.se 

Urban Face Designs
Erbjuder individuella service för dina behov – allt från häftiga glittertatueringar till fullmålade ansikten, i det tema som än passar ditt ändamål. Urban Face Design ger dig guldkant till festen, bröllopet, svensexan, barnkalas… möjligheterna är oändliga.  teman som passar ditt endamål. ansiktsmålning. Från glitter mönster att detaljerade fulla ansikten , kommer Urban Face Designs har du ser het att trava på nolltid! Dekorera varje fall från klubbkvällar , företagens funktioner , barnkalas , födelsedag utekvällar , bröllop , fredagar…. Möjligheterna är oändliga! 

Wermdö Glassmakeri
Ett familjeföretag som tillverkar glass på ekologiska och äkta råvaror av högsta kvalitet – helt utan tillsatser.
www.wermdoglass.se

Comments are closed.