Lakritsfestival

Vi medverkade på Lakritsfestivalen 2017

3 Vänner
En liten genuin glassfabrik som skapar magisk glass av naturliga och ljuvligt smakrika råvaror från Norden. Glassfabriken grundades år 2012 av tre vänner i Finland som ville göra något roligt, nytt och gott tillsammans.
www.3vanner.se

Amarelli Nordic
Amarelli är världens äldsta lakritsfabrik (grundades 1731). Amarelli Nordic levererar Amarellis lakritsprodukter till lakritsälskare i hela Norden.
www.amarellinordic.se

Ariton Förlag
Kom förbi och ta en lakritsfika med oss i vår monter på balkongen! Ariton Förlag, med utgivningsområde personlig utveckling, är förlaget som fikar sig igenom Sverige och som 2017 firar sitt femårsjubileum. De brinner för berättelser som berör, gärna personliga berättelser om livserfarenheter, insikter och hur man överkommer hinder. De sprider dessa berättelser, inte bara genom böcker utan också genom förlagets webbtidningar, webbradio och webb-tv. Under Lakritsfestivalen, på söndagen 2 april delar de ut 1 500 böcker från novellsamlingen om de sju dödssynderna till de besökare som kommer först. Festivalarrangören Tuija Räsänen är en av författarna i förlagets bok Boosta din Business.
www.aritonforlag.se

Ansiktsmålning med Marion 
Vad vore en festival utan ansiktsmålning? Här är det bara fantasin som sätter stopp. Kom & förvandlas till olika söta eller lite mer läskiga saker, du bestämmer! Barnleendegaranti med Marion! Marion Cuerq är konstnär med fokus på ansiktsmålningar. Hon anlitas flitigt vid events, festivaler och barnkalas. Är du också intresserad av att ha med denna roliga aktivitet vid event? Välkommen att kontakta Marion på  marionc69@yahoo.fr

BabyBjörn
Lånar ut bärselar till dig med bebis, vid garderoben/barnvagnsparkeringen.
www.babybjorn.se 

Ballongmagi
Den ideella föreningen Ballongmagi ger svårt sjuka barn och deras syskon en rolig och kreativ ballongupplevelse. På festivalen gör ballongkonstnären Maria ”Ballongprinsessan” Byquist ballongfigurer för att samla in pengar till fler besök. Hon gör också alla ballongdekorationerna på Annexet.
www.ballongmagi.org

Becca Design
Smycken som liknar bakverk och godis. Självklart också lakritssmycken!
www.beccadesign.se

Beriksson
Vi importerar ekologisk ursprungsskyddad lakrits från Kalabrien och mångfaldigt prisbelönad choklad och cremino-nougat med lakrits från isländska Omnom och italienska Gardini. I år får du även prova vår nya saltade kola med lakrits från franska Mam Goudig. Vi arrangerar även choklad och lakritsprovning. Välkommen till vår monter!
www.beriksson.net  

Börslycke gård
Vi tillverkar kola, kolasås, marmelad och knäckebröd, hantverksmässigt i vårt kök ute på Östergötlands landsbygd. Vad sägs om himmelsk hallon & lakritskola, hallon & lakrits marmelad och len lakritskolasås?
www.borslyckegard.se

Catarina König
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Efter programmet ändrades livet helt. Klädbutiken som hon drev fick hon efter vinsten lägga lite åt sidan då matvärlden tog över hennes liv. Nu är hon toppbloggare, influencer och matinspiratör på Elle Mat och vin. Här kan ni följa Catarinas blogg.
www.catarinakonig.ellematovin.se

Chocolatte
Prisbelönt liten chokladfabrik från Helsingborg. Chocolatte har funnits sedan 2003. DE skapar kreativa praliner, tryffelstänger, chokladbräck och andra godsaker. Vad sägs om mynta/limetryffel eller lakrits och havssaltsfudge?
www.chocolatte.se

Choklad & Lakrits Sverige
Webbutik och butik på Fridhemsgatan 53 på Kungsholmen, Stockholm med kvalitetschoklad och lakrits från hela världen!  Erbjuder även choklad- och lakritsprovningar. Festivalarrangören Tuija Räsänens butik.
www.chokladolakrits.se

Chokladkompaniet
Handgjorda praliner och chokladkakor med innovativa och kreativt härliga smaker. Alla produkter är varsamt tillverkade för hand på söder i Stockholm. Chokladkompaniet är först i Sverige med att erbjuda sina kunder att själva designa smakerna till sina chokladkakor. Samtliga ingredienser är noggrant utvalda för att få fram bästa smakupplevelsen med så få onödiga tillsatser som möjligt. Chokladkompaniet är trots sin ringa ålder en snabbt växande aktör på marknaden och är frekvent omnämnt i flera kända tidningar och bloggar.
www.chokladkompaniet.se

Concorp
Van Slooten och Oldtimers är varumärken kända från båtar och flygplatser sedan i början på 70 talet. Lakritsen är av yppersta kvalitet med olika typer av tugg motstånd samt en del nya produkter med en härlig lakrits fyllning i.
www.toresmithfood.se 

Daniel Lakatosz
Daniel Lakatosz kom på en andraplats i mattävlingen Sveriges Mästerkock 2016. I kombination med rollen som hovmästare på Berns asiatiska restaurang, jobbar Daniel på egen hand med mer mat & bak. Han bloggar bland annat på Elle mat och vin där ni kan följa hans matresa. Daniel är nu aktuell med hans nysläppta kokbok, Daniels matresa. Tillsammans med vännen Catarina står han nu på scenen och skall bjuda på Lakritscheesecake med crunch, halloncuilis toppat med lakritsströssel.
www.daniel.ellematovin.se

DekoSTHLM
DekoSTHLM inreder, stylar och dekorerar privata bostäder, offentliga miljöer och utför homestyling/homestaging. I år är vid med och deltar på Lakritsfestivalen där vi hjälper till att styla upp scen samt press- och blogghörnan. Vi är tre delägare som alla inreder och stylar, Linda, Linda och Helena. Vi har alla olika bakgrund inom inredning, textilier och projektledning. Vi startade upp DekoSTHLM i början av 2016 med visionen att skapa hem och miljöer med värme och det lilla extra i skandinavisk anda. Vi är lyhörda för önskemål och vill alltid överträffa våra kunders förväntningar. Och viktigast av allt DekoSTHLM älskar lakrits!
dekosthlm.se
www.instagram.com/dekosthlm

Desserter utan gränser
Vi erbjuder söta smakupplevelser i form av handgjord konfektyr och provningar. Vår Salmiakkola – handgjord gräddkola med äkta lakrits – har fått utmärkelsen Sveriges favoritlakrits 2013, 2014 och 2015. I år kommer vi att ha med oss några goda nyheter på dessertsidan.
På årets lakritsfestival utökar vi vår Dessertbar till ett ståcafé mitt i montern. Det kommer att finnas både söta och sötsalta alternativ i miniformat. Kom och mingla och prata smakupplevelser medan du njuter av något av våra bakverk. Alla är med lakrits förstås och som dryck rekommenderar vi vårt goda lakritskaffe!
www.desserterutangranser.se

Ett Chokladeri
Tillverkare av den omåttligt populära salmiakbomben.
www.ettchokladeri.se

Fazer
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr och kexprodukter samt måltids- och cafétjänster. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer Konfektyr har välkända produkter inom choklad, kex och sockerkonfektyr. Under Lakritsfestivalen kommer Fazer finnas representerade i form av varumärket Tyrkisk Peber.
www.fazer.se

Fredrik Nylén
Fredrik Nylén driver en av Sveriges största bakbloggar Fredriks Fika och är just nu aktuell med sin bakbok med samma namn. Allt bakande och fotografering sker i Hofors där han bor i en gammal ombyggd kyrka. Fredrik bakar allt ifrån hederligt fika till paleo och en hel del med lakrits. Fredrik har varit med i Hela Sverige Bakar där han kammade hem en andraplats!
www.tidningenhembakat.se/kategorier/bloggar/fredriks-fika

Gammelstads Knäck och Karamell
Karameller och polkagrisar med norrländska bär och lakrits. Vinnare av Finlandia Salmiakki 2016 med sin Super Salty Salmiakkola.
www.gammelstads.com

Gränna Chokladmakeri
I charmiga Gränna tillverkar vi choklad i en mängd former och smaker.
Detta är 1:a året vi är med på lakritsfestivalen för vem blir inte glad av kombinationen lakrits & choklad!
Testa våra nya lakritshjärtan, 3 nya laktritspraliner, den omåttligt populära turkisk peppar kolastången och dess nya kompis, hallon/turkisk peppar. Vi har även med oss lite Baileys, polka, chili, havssalt och kaffechoklad samt chokladöverdragen lakrits och mandlar i olika smaker.
Välkommen in i vår Choklad & Lakritsvärld!
www.grannachoklad.se

Halva
Familjeägda Halva är en av Finlands största lakritstillverkare.
www.halva.fi 

Handgjort Stockholm
Chokladbutik i Fruängen med bröllopstårtor och praliner.
www.handgjortstockholm.se

Haupt Lakrits
Haupt Lakrits ambition är inte att bli världens största lakritstillverkare. Man vill göra världens godaste lakrits.
Haupt Lakrits tillverkar och säljer söt- och saltlakrits, chokladöverdragen lakrits samt lakritsprodukter för matlagning och bakning. Gemensamt för all bolagets produkter är omsorgen kring ursprung, tillverkningsmetoder och ingredienser. Företaget har en mindre fabrik i Kista, strax norr om Stockholm och lanserade sina första produkter hösten 2014.
www.lakrits.se

Huhtasrinne ky
Huhtasrinne Ky/Huhtasrinteen Bigård är en liten honungtillverkare som har sin biodling i östra Nyland, i södra Finland. Biodlarna, Seija och Timppa, smaksätter sin honung med många olika smaker. Till festivalen kommer de ha med sig sin honung som är smaksatt med salmiak, lakrits och chili.
www.huhtasrinne.fi/svenska

HyrEnChokladfontän.se
Hyrenchokladfontän.se har Sveriges största utbud av chokladfontäner och drinkfontäner för både uthyrning och försäljning.
www.hyrenchokladfontan.se

Inanna Accessories
Duka med lakrits! Inanna Accessories säljer kakfatspinnar för dig som själv vill göra kakfat. Påskdekorationer och presentartiklar med lakritstema. Showroom i Stockholm.
www.inanna.se

James Tea
www.jamestea.se

Joema Group
Ett företag från Lidköping som säljer lakrits och godisremmar upp till 80 olika smaker samt kolor i många olika smaker.
www.toyhouse.se

Journal Chocolat
Sveriges enda chokladtidskrift – som också skriver en hel del om lakrits.
www.journal-chocolat.se

Kapten Lakrits
Familjeunderhållning på scenen. Kapten Lakrits, är en lekfull och lite galen pirat som kommit ända ifrån Gott-gott Ön Lakritsalianien för att trolla, berätta sjörövarhistorier och fäktas med sitt lakritssvärd. Finns det några modiga piratbarn som vågar utmana Kapten Lakrits på festivalen kanske?

Lakrids by Johan Bülow
Exklusiv dansk lakrits med attityd från Lakrids by Johan Bülow.
www.lakrids.nu

Lakritsbolaget
Lakritsbolaget är en välsorterad webbutik med brett och spännande lakritssortiment.
På Lakritsfestivalen 2017 är det också premiär för Lakritsbolagets nya produkter i eget namn.
www.lakritsbolaget.se

Lakritsfabriken i Ramlösa
Stolta tillverkare av Sveriges första glutenfria premiumlakrits. För sex år sedan lanserades våra första produkter under Lakritsfestivalen i Stockholm och utbudet har breddats mycket sedan 2011. Det finns allt ifrån chokladdoppad lakrits, en salmiakserie och lakritsråvaror till en supersalt variant och olika säsongssmaker – och så ett nytt varumärke kallat Lakritskungen, som fyller upp glappet mellan vanlig vardagslakrits och premiumlakrits, som givetvis fortfarande är gluten- och gelatinfritt.
Produktionen har flyttat till nya lokaler på Ängelholmsvägen i Helsingborg, där vi också har en butik med café och en lokal för våra populära lakritsprovningar. Missa inte heller att prova något av våra goda recept med lakrits, som finns på vår hemsida.  I montern demar Lakritskocken Douglas Spiik sina produkter, Paul från Joe & Seph’s presenterar en lakritspopcorn framtagen i ett samarbete med oss som lanseras under lakritsfestivalen och från Lakritsfabriken kommer lakritssalami, ett salt lakritsskum och rålakrits med salmiak på utsidan.
www.lakritsfabriken.se

Lakritskocken
Lanserades på Lakritsfestivalen 2016. En ny lakritskryddserie skapad av Douglas ”Lakritskocken” Spiik i samarbete med Lakritsfabriken och Lakritsfestivalen. Perfekt inför grillsäsongen.
www.lakritskocken.se

Lakritsroten
Lakritsroten har tre specialistbutiker med 100% lakrits i Stockholm – Sveavägen 107, Hornsgatan 45 och en nyöppnad butik  på Regeringsgatan 44 – Stockholm Beta, passagen vid NK samt e-handel. Lakritsroten har ett unikt sortiment med produkter  från världens alla hörn allt ifrån Australien till Island. I butikerna finns avdelningar som Godis & konfektyr, Mat & Bak, Litteratur,  Skönhet, Desserter och Presenter. Våra populära Lakritsprovningar liksom Vin- och lakritsprovningar kan bokas direkt på vår  hemsida, här finns även mängder med inspirerande recept för alla tänkbara måltider, titta gärna på vår hemsida.
www.lakritsroten.se

Larsviken Chips
Larssons delikatesschips produceras på vår familjegård Larsviken. Idag drivs företaget av 7:e och 8:e generationens lantbrukare och vi arbetar dagligen för att föra denna stolta tradition vidare. I vårt Chipseri, som är Sveriges minsta, tillverkas krispiga Larssons delikatesschips enligt hantverksmässiga metoder.
www.larsviken.se 

Lina Skandevall
Grundare och ägare till PR- och kommunikationsbyrån Skandevall Media AB. Förutom att göra allt från tidningar, pressmeddelanden och nyhetsbrev är hon frekvent använd konferencier inom allt från tuffa debatter i Almedalen till matmässor och inte minst vår egen lakritsdrottning på scen på Lakritsfestivalen för fjärde året i rad! Hon är dessutom resejournalist sedan tio år med ett eget reseprogram – Go Skandevall – i Norrköpings Tidningar och Östgötacorrespondenten.
www.nt.se/24nt/go-skandevall

LIQ
Nyheten LIQ är en finsk handgjord premiumlakrits, skapad för att förföra konnässörer från hela världen. De nytänkande recepten där lakrits matchats med till exempel apelsin, svamp och svartpeppar är framtagna av Tomi Björck, en av Finlands främsta kockar och krögare.
www.liq.fi

Liv Sandberg Cake Art
Liv Sandberg Cake Art är ett prisbelönt småskaligt hantverksbageri som lägger stor vikt vid hög kvalitet och utsökt design. Råvarorna sätts i fokus, med träffsäkra smaker och en spektakulär finish skapas bakverk och tårtor som lämnar minnen för livet. Hos Liv Sandberg Cake Art används enbart förstklassiga råvaror och så långt det är möjligt strävar vi självklart efter att använda ekologiskt och närodlat. På Lakritsfestivalen kommer vår monter vara full av läckra macarons, cookiesandwishes och praliner alla i härliga toner av lakrits.
På scenen kommer jag att dekorera en nytänkande och modern lakritstårta, berätta om trender, dekor och smaker.
www.livsandbergcakeart.se

Mi-Em
Grossist för finska produkter i 15 år i Sverige. Säljer bland annat lakrits från Brunberg, Kouvolan, Granlunds och Haganol.
www.miem.se

Miks’ei & Karkkikauppa Sweetheart
Utställningen ”Lakritskontoret” är en grafiker (Miks’ ei) och en godisbutiksägare (Karkkikauppa Sweetheart) från Helsingfors roliga gemensamma projekt. Vi gör saker i trä som ser ut som lakrits. Idén föddes när grafikern funderade vad hon skulle göra med alla träbitar och grenar som fanns hemma på gården. Vi ville göra något skojigt och beslöt oss för att bygga ett kontor där allting ser ut som lakrits. Lakritskontoret är förstås svart som lakrits. Men i det svarta finns en hel del härliga färger och smaksättningar, som jordgubbar, citron och salmiak. Vi har själva glatt oss massor över det här projektet och väntar med spänning på festivalen. Vi ses på kontoret!
www.mikseioy.fi  www.sweetheart.fi

MySnaxbox
MySnaxbox är prenumerationstjänsten som tar fredagsmyset på allvar. Vi levererar boxar fyllda med snacks och godis från främst mindre producenter, allt från en gång i veckan till en gång i månaden. Varje box är unik med nya goda produkter varje gång! Boxarna finns i fem varianter: Lakritsboxen, Snaxboxen, Veganboxen, Chokladboxen och Glutenfria boxen.
www.mysnaxbox.com

Namitupa
400km norrut i ”Tusen sjöars land” hittar vi byn Ilmajoki. Här ligger företaget Namitupa som tillverkar de omtalade salmiakknapparna! Knapparnas speciella form och smak gör dem oemotståndliga. Namitupa tillverkar även ett saltlakritspulver som vunnit förstapris på den finska Salmiakkigalan! Kom och smaka på Salmiak-/Blodapelsinknappar eller Salta Kärlekar. Namitupa vann ”Salmiakki Finlandia 2017” med sina Rakkaussalmiakit (Salta Kärlekar)! Tillverkare Namitupa och distributör i Sverige Nammi Godis AB www.nammi.se.
www.namitupa.fi

Nammi Godis
Nammi är en grossist som arbetar i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland och England. På
Lakritsfestivalen 2017 representerar Nammi fyra montrar från Island: FREYJA, GÓA, DJÚPUR, SALTVERK och två från Finland: NAMITUPA och REAL SNACKS.
Djúpur är originalkulan med lakrits och choklad, en hyllning till den lilla fiskebyn Djúpivogur på den isländska östkusten. Mjuk saltlakrits dragerad med isländsk mjölkchoklad och ett frasigt sockerskal. Djúpur har varit nominerad till ”Sveriges favoritlakrits” 2014, 2015 och 2016. Sterkar Djúpur är som Djúpur, men istället för ett frasigt sockerskal så är denna rullad i saltlakritspulver. Är nominerad till ”Sveriges favoritlakrits 2017” och har vunnit ”Folkets röst” på Salmiakkigalan i Helsingfors.
100% geotermisk kraft i produktionen gör den isländska lakritsen till en ren njutning utan onödiga koldioxidutsläpp! Lägg därtill att kombinationen lakrits och choklad  härstammar från just Island. Du har väl hört hur allt började? Barnen virade lakritsremmar runt chokladkakor på 60-talet. Varumärken som: Lakkrís Djöflar, Bombur Svartar, Lakkrís Rindlar, Bingó kúlur, Salmiakbitar, Skuggabitar, Tittir, Möndlur, Draumur, Hitt, Lakkrís Dúett och många fler hittar du i vår monter.
Tillverkare är GÓA www.goa.is och FREYJA www.freyja.is
www.nammi.se

Ostmakeriet
Sedan 2012 har Anna Kälvebrand drivit Ostmakeriet och ystat ostar på Rindö. Den fina mjölken kommer från en mindre gård i Södra Roslagen, Öster Grytinge Gård. Ostmakeriet är ett litet mejeri men här finns även ostbutik och ostkafé.
Anna tycker det är spännande att utforska mjölken och allt man kan tillverka med denna råvara. Experimentlustan finns där och resulterar i många härliga produkter.
Älvsala Svart är en lakritsbrie. Dagen efter att den är ystad delas osten och ett lakritsrotsgranulat strös på. Osten läggs ihop och in på lagret där den sedan vacker får blomma ut i vit, Penicillum Candidum, vitmögel. Förpackas och läggs på ett svalare lager för att sedan mogna. Osten är mild och gräddig vid tidig ålder men som bäst när den krämigt rinner ut över tex ett surdegsbröd eller till de färska jordgubbarna.
www.ostmakeriet.se

Pastillfabriken Brand of Gefle AB
Etablerades i Gävle 2014 av Kenneth Wallström och Erik Vestin. De tillverkar och säljer svenska kvalitetspastiller, med fokus på naturliga ingredienser och svenska smaker. Bolaget verkar för produktion och tillverkning i närområdet och med omsorg om det lokala. Företaget har en mindre fabrik i Gävle. De vill vara en vital uppstickare där nya målgrupper med krav på äkthet och naturlighet står i fokus.
www.pastillfabriken.se

Polkaprinsen Gränna
Mitt i natursköna Gränna hittar du butiken Polkaprinsen som drivs av Stefan och hans sambo, Catrin. Stefan föddes in i godisbranschen med en far som kallades Polkagriskungen, därav namnet Polkaprinsen. 2013 vann han Polkagris-VM, det enda som någonsin anordnats. Butiken öppnade i påskas och ligger mitt i Gränna vid torget. Där hittar du förutom polkagris också älgmuggar, dalahästar, troll mm, det mesta en turist kan önska. För barnen finns också leksaker, både för regniga dagar och inomhuslek men också badbollar, håvar, vattenpistoler… butiken är väl värd ett besök!!
Nu har du chansen att möta polkagrisvärldsmästaren på Lakritsfestivalen.
www.polkaprinsen.se

Pralinhuset
Handgjorda chokladkakor och praliner med lakrits.
www.pralinhuset.se

Pärlans Konfektyr
Kolor och kolasås från Pärlans Konfektyr är ett delikat hantverk. Färsk ekologisk grädde, smör av bästa klass och prima socker kokade i kopparkittel. Allt till tonerna av jazz i vårt kök på Södermalm i Stockholm.
www.parlanskonfektyr.se

Rawchokladfabriken
Djupt inne i de värmländska skogarna, i en gammal karamellfabrik i Arvika, finns Sveriges enda rawchokladfabrik. Här tillverkas ekologiska rawchokladkakor för hand utifrån orostade Criollokakaobönor från Peru. Produkterna är inte bara raw utan också nötfria, sojafria, glutenfria, mjölkfria och veganska. Bland smakerna finns i bland annat Mullbär Vanilj, Maca Guarana, Mint Nibs och Isländskt havssalt. Under laktritsfestivalen lanseras de två nya smakerna Rawchoklad Kokos – och äntligen den mest efterfrågade hittills – Rawchoklad Lakrits!
www.rawchokladfabriken.se 

Real Snacks
Saltlakritschips från Finland. VARNING! Det är svårt att sluta stoppa dessa chips i munnen när smaklökarna vant sig efter krocken av salta chips och söt lakrits. Måste provas med ett glas rött, Gratena Chianti (Systembolaget nr. 2717). Nominerad till ”Salmiakki Finlandia 2017”. Distributör i Sverige är Nammi Godis AB www.nammi.se.
www.realsnacks.fi

Singö Choklad
Singö Choklad är ett litet familjeföretag i Roslagens norra skärgård. Tillverkningen av Singö Choklad började redan 2004. Vi tillverkar praliner på naturliga råvaror och smaksätter med noga utvalda ingredienser. Vi gör praliner av den finaste choklad, vi jobbar alltid med hjärtat och rullar alla praliner för hand, så vi vill kalla det för ett rent chokladhantverk, helt enkelt.
www.singochoklad.se

Smidheda Lakrits
Lakritsremmar i mängder från flera olika länder. Firar 2016 20 års-jubileum.
www.smidhedalakrits.se

Solberga Konfektyrfabrik
Tillverkar gammaldags, handtillverkad konfektyr.  Polkgrisstänger med salt lakritssmak, hårda lakritskarameller,  lakritsklubbor, lakritsmarmelad och mycket mer.  I sortimentet ingår också lakritsremmar av fyra fabrikat.
www.solberga.nu

Saltverk
Saltverks salt är det första i världen som produceras med 100% geotermisk energi vilket innebär att produktionen inte ger något koldioxidavtryck. Råvaran till saltet är det orörda och rena havsvattnet i Västfjordarna som fylls med vatten från Norra Ishavet via friska och iskalla strömmar mellan Grönland och Island. Saltet är oraffinerat för att bibehålla många livsnödvändiga mineraler. Verket ligger i det inte helt lättillgängliga men desto vackrare Reykjanes vid Vestfjordarna på nordvästra Island, cirka 5 timmars bilresa från Reykjavik.  Den saltvariant som du möter på Lakritsfestivalen är det som är smaksatt med ekologisk lakritsrot från Iran. Det passar fantastisk bra i köttfärssås och minst lika bra på chokladdesserten. Kom och provsmaka lakritssaltet tillsammans med torsklever!   Distributör i Sverige är Nammi Godis AB  www.nammi.se
www.saltverk.com

Småkockarna
Vi är en matlagningsskola för barn och ungdomar. Vår vision är att lära ut hur det på ett enkelt sätt går att laga god och hälsosam mat. Vi använder oss av ekologiska och närodlade råvaror för att förmedla medvetenhet och kunskap.
www.smakockarna.se

Urb-It
Med Urb-it kan du inte bara att få ditt köp hem – passa på att sprida kärlek till dina nära och genom att ge bort en gåva! I Urb-its monter kommer representanter på plats att hjälpa dig att ladda ner appen och göra ditt köp till en gåva. Urb-it lämnar gåvan personligen till mottagaren när du vill, dit du vill – oavsett om det är hemma i soffan, på jobbet eller gymmet.
www.urb-it.com

Ålandsmejeriet
Ålandsmejeriet är det lilla mejeriet i den åländska skärgården som med största omtanke om djur, människor och miljö förädlar åländsk mjölk till produkter med rik smak och utan onödiga tillsatser. Produkter som ger dig matglädje och välmående.  Vi på Ålandsmejeriet har trots vår litenhet ett brett sortiment av bl a yoghurt, ostar och smör, flera av dem prisbelönta.  Vår nyaste produkt är Lakritsyoghurt i tre smaker: Lakrits Original, Lakrits-Hallon och Lakrits-Citron.
www.alandsmejeriet.ax

 

Vill du också medverka på Lakritsfestivalen?
Lakritsfestivalen 2018 äger rum den 14-15 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. För tionde året samlas lakritsälskare från hela världen på denna stora konsumentmässa. Det har även blivit en viktig branschträff för återförsäljare, importörer och lakritsproducenter. Festivalen är också ett utmärkt tillfälle att lansera nya lakritsprodukter. 2017 besökte 11000 personer festivalen.

Är du intresserad av att medverka skicka en intresseanmälan till  info@lakritsfestivalen.se