Lakritsfestival

3 Vänner
En liten genuin glassfabrik som skapar magisk glass av naturliga och ljuvligt smakrika råvaror från Norden. Glassfabriken grundades år 2012 av tre vänner i Finland som ville göra något roligt, nytt och gott tillsammans.
www.3vanner.se
Amarelli Nordic
Amarelli är världens äldsta lakritsfabrik (grundades 1731). Amarelli Nordic levererar Amarellis lakritsprodukter till lakritsälskare i hela Norden.
www.amarellinordic.se
Ariton Förlag
www.aritonforlag.se
BabyBjörn
Lånar ut bärselar till dig med bebis, garderoben vid garderoben/barnvagnsparkeringen.
www.babybjorn.se 
Ballongmagi
Hjälporganisationen Ballongmagi ger svårt sjuka barn och deras syskon en rolig och kreativ ballongupplevelse. På festivalen gör ballongkonstnären Maria ”Ballongprinsessan” Byquist ballongfigurer för att samla in pengar till fler besök. Hon gör också alla ballongdekorationerna på Annexet.
www.ballongmagi.se
Becca Design
Smycken som liknar bakverk och godis. Självklart också lakritssmycken!
www.beccadesign.se
Beriksson
Vi importerar ekologisk ursprungsskyddad lakrits från Kalabrien och mångfaldigt prisbelönad choklad och cremino-nougat med lakrits från isländska Omnom och italienska Gardini. I år får du även prova vår nya saltade kola med lakrits från franska Mam Goudig. Vi arrangerar även choklad och lakritsprovning. Välkommen till vår monter!
www.beriksson.net  
Börslycke gård
www.borslyckegard.se
Chocolatte
Prisbelönt liten chokladfabrik från Helsingborg. Chocolatte har funnits sedan 2003. DE skapar kreativa praliner, tryffelstänger, chokladbräck och andra godsaker. Vad sägs om mynta/limetryffel eller lakrits och havssaltsfudge?
www.chocolatte.se
Choklad & Lakrits Sverige
Webbutik och butik på Fridhemsgatan 53 på Kungsholmen, Stockholm med kvalitetschoklad och lakrits från hela världen!  Erbjuder även choklad- och lakritsprovningar. Arrangör för Lakritsfestivalen.
www.chokladolakrits.se
Chokladkompaniet
www.chokladkompaniet.se
Concorp
Van Slooten och Oldtimers är varumärken kända från båtar och flygplatser sedan i början på 70 talet. Lakritsen är av yppersta kvalitet med olika typer av tugg motstånd samt en del nya produkter med en härlig lakrits fyllning i.
www.toresmithfood.se
Desserter utan gränser
Vi erbjuder söta smakupplevelser i form av handgjord konfektyr och provningar. Vår Salmiakkola – handgjord gräddkola med äkta lakrits – har fått utmärkelsen Sveriges favoritlakrits 2013, 2014 och 2015. I år kommer vi att ha med oss några goda nyheter på dessertsidan.
www.desserterutangranser.se
Ett Chokladeri
Tillverkare av den omåttligt populära salmiakbomben.
www.ettchokladeri.se
Fazer
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr och kexprodukter samt måltids- och cafétjänster. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer Konfektyr har välkända produkter inom choklad, kex och sockerkonfektyr. Under Lakritsfestivalen kommer Fazer finnas representerade i form av varumärket Tyrkisk Peber.
www.fazer.se
Gammelstads Knäck och Karamell
Karameller och polkagrisar med norrländska bär och lakrits. Vinnare av Finlandia Salmiakki 2016 med sin Super Salty Salmiakkola.
www.gammelstads.com
GoTraveling resemagasin
Ett av världens första interaktiva resemagasin som precis har lanserats i Sverige. GoTraveling tar dig till exotiska platser, lyxiga resorts, okända resmål – helt gratis. Vi tar dig lite närmare resmålen med bilder i HD-uplösning, filmer och länkar. Första numret tar dig till Island och till flera chokladhotell. Tävla om en resa till Island i vår monter!
www.gotraveling.dk 
Halva
Familjeägda Halva är en av Finlands största lakritstillverkare.
www.halva.fi 
Handgjort Stockholm
www.handgjortstockholm.se
Haupt Lakrits
Svensk kvalitetslakrits.
www.lakrits.se
Huhtasrinne ky
Huhtasrinne Ky/Huhtasrinteen Bigård är en liten honungtillverkare som har sin biodling i östra Nyland, i södra Finland. Biodlarna, Seija och Timppa, smaksätter sin honung med många olika smaker. Till festivalen kommer de ha med sig sin honung som är smaksatt med salmiak, lakrits och chili.
www.huhtasrinne.fi
HyrEnChokladfontän.se
Hyrenchokladfontän.se har Sveriges största utbud av chokladfontäner och drinkfontäner för både uthyrning och försäljning.
www.hyrenchokladfontan.se
Inanna Accessories
www.inanna.se
Journal Chocolat
Sveriges enda chokladtidskrift – som också skriver en hel del om lakrits.
www.journal-chocolat.se
Lakrids by Johan Bülow
Exklusiv dansk lakrits med attityd från Lakrids by Johan Bülow.
www.lakrids.nu
Lakritsbolaget
www.lakritsbolaget.se
Lakritsfabriken i Ramlösa
Stolta tillverkare av Sveriges första glutenfri premiumlakrits. För sex år sedan lanserades våra första produkter under Lakritsfestivalen i Stockholm. Sedan dess har många andra lakritsprodukter tillkommit och även systervarumärket, Lakritskungen. Vårt 5-års jubileum lanserades vår nya Salmiakserie, NH4Cl.
www.lakritsfabriken.se
Lakritskocken
Lanserades på Lakritsfestivalen 2016. En ny lakritskryddserie skapad av Douglas ”Lakritskocken” Spiik i samarbete med Lakritsfabriken och Lakritsfestivalen. Perfekt inför grillsäsongen.
www.lakritskocken.se
Lakritsroten
Lakritsroten har två stycken specialistbutiker i Stockholm på Sveavägen 107 och Hornsgatan 45 samt e-handel med 100% lakrits. Här finner du lakrits från världens alla hörn allt ifrån Australien till Island. I butikerna finns avdelningar som Godis & Konfektyr, Mat & Bak, Litteratur, Skönhet, Desserter och Presenter. Välkommen att besöka våra butiker eller handla direkt på vår hemsida.
www.lakritsroten.se
Lina Skandevall
Lakritsfestivalens konferencier, chefsredaktör för GoTraveling.
www.skandevall.se
LIQ
www.liq.fi
Liv Sandberg Cake Art
Liv är en av nordens främsta tårtdesigner och sockerblomskonstnär.
www.livsandbergcakeart.se
My Snaxbox Sweden AB
www.mysnaxbox.com
Namitupa
400km norrut i ”Tusen sjöars land” hittar vi byn Ilmajoki. Här ligger företaget Namitupa som  tillverkar de omtalade Salmiakknapparna! Knapparnas speciella form och smak gör dom  oemotståndliga. Namitupa tillverkar även ett altlakritspulver som vunnit första pris på den  finska Salmiakkigalan! Gå direkt till Namitupas monter och smaka på följande knappvarianter: Salmiak, Salmiak-Blodapelsin, Salmiak-Mango och Salmiak-Peppar.
www.namitupa.fi
Distributör i Sverige: Nammi Godis AB www.nammi.se
Nammi Godis
Made by Iceland!  100% geotermisk kraft i produktionen gör den isländska lakritsen till en ren njutning utan onödiga koldioxidutsläpp! Lägg därtill att kombinationen lakrits och choklad härstammar från just Island. Du har väl hört hur allt började? Barnen virade lakritsremmar runt  chokladkakor på 60-talet.
I Nammi´s monter hittar du älskade Djúpur, nominerad tre år i rad till Sveriges favoritlakrits, och varianten Sterkar Djúpur som valdes till publikens val på finska salmiakgalan ”Salmiakki Finlandia 2014”. Nyhet på Lakritsfestivalen 2016 är Piparmyntu Djúpur! Glöm ej (vilket vi inte tror du gör): Lakkrís Djöflar, Draumur, Hitt, Bombur Svartar, Lakkrís Rindlar, Bingó kúlur, Salmiak Bitar, skugga Bitar och Lakkrís Duett.
www.nammi.se
Ostmakeriet
Sedan 2012 har Anna Kälvebrand drivit Ostmakeriet och ystat ostar på Rindö. Den fina mjölken kommer från en mindre gård i Södra Roslagen, Öster Grytinge Gård. Ostmakeriet är ett litet mejeri men här finns även ostbutik och ostkafé.
Anna tycker det är spännande att utforska mjölken och allt man kan tillverka med denna råvara. Experimentlustan finns där och resulterar i många härliga produkter.
Älvsala Svart är en lakritsbrie. Dagen efter att den är ystad delas osten och ett lakritsrotsgranulat strös på. Osten läggs ihop och in på lagret där den sedan vacker får blomma ut i vit, Penicillum Candidum, vitmögel. Förpackas och läggs på ett svalare lager för att sedan mogna. Osten är mild och gräddig vid tidig ålder men som bäst när den krämigt rinner ut över tex ett surdegsbröd eller till de färska jordgubbarna.
www.ostmakeriet.se
Pastillfabriken Brand of Gefle AB
Etablerades i Gävle 2014 av Kenneth Wallström och Erik Vestin. De tillverkar och säljer svenska kvalitetspastiller, med fokus på naturliga ingredienser och svenska smaker. Bolaget verkar för produktion och tillverkning i närområdet och med omsorg om det lokala. Företaget har en mindre fabrik i Gävle. De vill vara en vital uppstickare där nya målgrupper med krav på äkthet och naturlighet står i fokus.
www.pastillfabriken.se
Polkaprinsen/Stefan Fransson
Showbakning med världsmästaren, Stefan Fransson, i polkagrisbakning 2013. Ta chansen att köpa en nybakad, varm lakritsstång.
www.polkaprinsen.se
Pralinhuset
Handgjorda chokladkakor och praliner med lakrits.
www.pralinhuset.se
Pärlans Konfektyr
Kolor och kolasås från Pärlans Konfektyr är ett delikat hantverk. Färsk ekologisk grädde, smör av bästa klass och prima socker kokade i kopparkittel. Allt till tonerna av jazz i vårt kök på Södermalm i Stockholm.
www.parlanskonfektyr.se
Singö Choklad
www.singochoklad.se
Smidheda Lakrits
Lakritsremmar i mängder från flera olika länder. Firar 2016 20 års-jubileum.
www.smidhedalakrits.se
Solberga Konfektyrfabrik
Tillverkar gammaldags, handtillverkad konfektyr.  Polkgrisstänger med salt lakritssmak, hårda lakritskarameller,  lakritsklubbor, lakritsmarmelad och mycket mer.  I sortimentet ingår också lakritsremmar av fyra fabrikat.
www.solberga.nu
Saltverk
Saltverks salt är det första i världen som produceras med 100% geometrisk energi vilket innebär att produktionen inte ger något koldioxidavtryck. Råvaran till saltet är det orörda och rena havsvattnet i Västfjordarna som fylls med vatten från Norra Ishavet via friska och iskalla strömmar mellan Grönland och Island.
Verket ligger i det inte helt lättillgängliga men desto vackrare Reykjanes vid Vestfjordarna på nordvästra Island, cirka 5 timmars bilresa från Reykjavik.
Den saltvariant som du möter på Lakritsfestivalen 2016 är det som är smaksatt med  ekologisk lakritsrot från Iran. Det passar fantastisk bra i köttfärssås och minst lika bra på  chokladdesserten. Du måste prova detta på allt! www.saltverk.com
Distributör i Sverige: Nammi Godis AB www.nammi.se
Urb-It
Med Urb-it kan du inte bara att få ditt köp hem – passa på att sprida kärlek till dina nära och genom att ge bort en gåva! I Urb-its monter kommer representanter på plats att hjälpa dig att ladda ner appen och göra ditt köp till en gåva. Urb-it lämnar gåvan personligen till mottagaren när du vill, dit du vill – oavsett om det är hemma i soffan, på jobbet eller gymmet.
www.urb-it.com
Ålandsmejeriet
Ålandsmejeriet är det lilla mejeriet i den åländska skärgården som med största omtanke om djur, människor och miljö förädlar åländsk mjölk till produkter med rik smak och utan onödiga tillsatser. Produkter som ger dig matglädje och välmående.  Vi på Ålandsmejeriet har trots vår litenhet ett brett sortiment av bl a yoghurt, ostar och smör, flera av dem prisbelönta.  Vår nyaste produkt är Lakritsyoghurt i tre smaker: Lakrits Original, Lakrits-Hallon och Lakrits-Citron.
www.alandsmejeriet.ax
Listan uppdateras kontinuerligt.

 

Vill du också medverka på Lakritsfestivalen?
Lakritsfestivalen 2017 äger rum den 1-2 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. För nionde året samlas lakritsälskare från hela världen på denna stora konsumentmässa. Det har även blivit en viktig branschträff för återförsäljare, importörer och lakritsproducenter. Festivalen är också ett utmärkt tillfälle att lansera nya lakritsprodukter. 2016 besökte 11000 personer festivalen.

Är du intresserad av att medverka skicka en intresseanmälan till  info@lakritsfestivalen.se