sjuttonkvmutanför

När Lakritsfestivalen ställde ut på Mitt Kök i Göteborg passade vi även på att besöka en alldeles ny lakritsbutik, ”Sjutton kvadratmeter lakrits”, som finns på Plantagegatan 13.

Andrea

Butiken ägs och drivs av Andrea Salomonsson som alltid har älskat och varit intresserad av lakrits.

Sjuttonkvm

– Idén att starta en butik med bara lakrits kom när jag arbetade i en te- och kaffebutik i Göteborg. Där fanns lite lakrits, men kunderna frågade efter mer. Allteftersom jag märkte att intresset för lakrits i olika former ökade och fler lakritsprodukter dök upp tänkte jag att nu slår jag till.

Sjuttonkvminne

Butiken har fått sitt namn ”Sjutton kvadratmeter lakrits” efter butiksytan som är just så stor. Här finns lakrits i alla former: rålakrits, söt- och saltlakrits, hårda karameller och mjuk kola, lakritschoklad och hudvårdsprodukter mm. Eftersom Andrea fortfarande är mycket intresserad av te finns det naturligtvis också flera olika lakritsteer i hennes sortiment, både påsar och i lösvikt, t ex svart, grönt, rooibos och ört-te.

– En mycket rolig produkt i mitt sortiment är ett lakritsknäckebröd som jag är ensam om att ha.

I hyllorna finns även lakritsböcker, tandkräm och lakritspasta.