Under Lakritsfestivalen kommer det finnas en workshop där man kan tillverka sin egen lakrits med hemkunskapsläraren och restaurangkonsulten Inka Valima från Finland. Under hennes populära workshop kan man göra lakrits och bekanta sig med de råvaror som behövs. Den färska lakritsen kan sedan smaksättas och tas med hem. Visst vore det intressant att se hur tillverkningen går tillväga?

I ett tidigare blogginlägg här, kan ni läsa om tillverkningsprocessen i Amarellis lakritsfabrik, och om hur lakritsroten blir en färdig lakrits där. Det är verkligen en spännande process. Rötterna sågas till sågspån som tvättas och kokas, och detta görs för att lakritsen skall utvinnas ur rötterna. Vätskan kokas bort i stora grytor tills det blir en lakritsmassa. Massan bearbetas till en deg och sen formar man degen till pastiller, stänger eller lakritsbröd. Dessa torkas och ångduschas och då framträder den svarta färgen. 

Här ser ni ett lakritsblock. 

Här nedan kan ni boka workshopen som varar i 45 min och som ges på engelska.

Lördag 14 april
kl 11 Boka här!
kl 13 Boka här!
kl 15 Boka här!
kl 17 Boka här!

Söndag 15 april
kl 11 Boka här!
kl 13 Boka här!
kl 15 Boka här!

Missa inte denna chansen 🙂

Text och bilder: Angelica Hellgren www.angelicahellgren.se