En av alla skickliga deltagare på Lakritsfestivalen är den prisbelönta bloggaren Camilla Hamid. Camilla har tusentals trogna följare och varje vecka levererar hon magiska godsaker på bloggen Mykitchenstories. Extra kul är det att vi kommer få se när hon gör smarriga desserter live på Lakritsfestivalens scen till helgen. Jag fick en intervju med Camilla där ni får lära känna henne lite mer.
Berätta vad du gör: Jag bloggar om bakning på Köket.se och frilansar som receptkreatör och matstylist!
—–
Vad har du för relation till lakrits? Jag har alltid älskat lakrits. Som barn åt jag det mest i godis och nu som vuxen älskar jag att använda det i min bakning. I den matkultur jag är uppväxt i är lakrits egentligen något jättekonstigt och främmande men det var ganska skönt att vara den enda lakritsälskaren hemma för då fick jag allt gott för mig själv!
——
Vad är din relation till lakritsfestivalen? I år blir faktiskt första gången som jag besöker lakritsfestivalen. Ska bli sjukt spännande och roligt!
—–
Vad skall du göra på årets lakritsfestivalen? Jag kommer att baka på scenen på lördagen och söndagen. Det blir no bake bakelser med hallon och lakrits och en mumsig lakritskladdkaka med vispad blåbärspannacotta. Jag hoppas såklart att bakverken blir uppskattade 🙂 Dessutom ser jag sjukt fram emot att få nörda ner mig i lakrits en hel helg. Rena drömmen!
——
Lakrits du rekommenderar? Jag tycker att turkisk peppar och lakritspulver är två riktigt bra varianter som går att använda i bakning på olika sätt.
—–
Faktaruta
Namn: Camilla Hamid
Intressen: Förutom att baka så älskar jag att umgås med mina barn! 
Ålder: 26 år 
Titel: Receptkreatör, matstylist & bakbloggare 
Familj: Min man och mina två döttrar (4 och 1 år)
Lördagen 14/4 kl 12.30 och söndag 15/4 kl 13.00 kan ni inspireras av Camilla Hamid på scenen. Här finns hela scenprogrammet.—–
Text: Angelica Hellgren www.angelicahellgren.se