Elisabeth Johansson, kock, konditor och kokboksförfattare, leder årets lakritsprovning med vin på Lakritsfestivalen nästa helg. Jag fick en exklusiv intervju med Elisabeth inför festivalen. 

Berätta lite om vad du gör: Jag driver mina egna företag Mediamat Foodsupport AB och Queen of licorice. På Mediamat jobbar vi med mat i media, tex böcker, tidningar, reklamfilm, instagram, FB och TV. Det kan var allt från recept, kreéring, matstyling och stora matprojekt, till stora matproducerande företag. På Queen of licorice har vi utvecklat en unik serie spaprodukter med lakritsrot som huvudingrediens.

Vad tycker du om att göra på fritiden? Jag är intresserad av mat, dryck, bild, foto, djur, hälsa, yoga, resor, miljöfrågor, konst, hudvård och människor i största allmänhet.

Vad har du för relation till lakrits? Jag har jobbat med lakrits i 12 år. Jag har skrivit tre böcker om lakrits. Lakritsen har tagit mig till massor av spännande platser. Jag har bl.a. haft möjlighet att få hålla i  lakritsprovningar både med och utan drycker i Sverige, Finland, Hollywood, Hollywood Hills, Beverly Hills, Orange County, NY och Hamptons. Dessutom har jag rest till Italien där det växer lakrits och varit på Island och tittat på lakritsfabriker. I September bär det av till Kina för att titta på lakritsskörd och hudvårdsprodukter som innehåller lakrits, som är antiinflammatoriskt.

Vad tycker du att lakrits tillför i bakning och matlagning? Jag älskar lakrits som smaksättare och krydda i bakverk, glass och mat, men äter väldigt små mängder av godis med lakrits.

Vad har du för relation till Lakritsfestivalen? Jag har varit med på lakritsfestivalen sedan början för 10 år sedan, och då fick jag den stora äran att inviga festivalen genom att bita av ett lakritssnöre. En väldigt rolig och uppskattad ceremoni.

Vad är det du skall göra på Lakritsfestivalen? I år på Lakritsfestivalen ska jag hålla lakrits-speed-provningar.Sen kommer mina spaprodukter från Queen of licorice också finnas att köpa på festivalen.

Hur kan man anlita dig till andra sammanhang/aktiviteter? Det går bra att anlita mig till privata lakritsprovningar och företagsprovningar. Jag håller i allt från vanliga lakritsprovningar till ekologiska hälsoprovningar med lakrits och lakritsprovningar med dryck tex lakrits och champagne.

———————————————————–

—————–

Elisabeth Johanssons speedlakritsprovningar med vin, kommer att hållas lördag klockan 16.30-18.00 (Boka här!), samt söndag klockan 15.30-17.00 (Boka här!). Du kan också köpa biljett i lakritsbåtens monter vid scenen. Varmt välkomna! 

Text: Angelica Hellgren www.angelicahellgren.se