fabriken

Lakrids by Johan Bülows nya fabrik är lika modern och läcker som deras lakritsprodukter. Fabriken ligger i Hvidovre, en bit utanför Köpenhamn, och är 3500 kvm stor. De har sju butiker i Danmark, säljer sin lakrits i 18 olika länder och via sin webbutik till ännu fler länder. Svensk återförsäljare är Chokladhuset i Limhamn.

fabrikskladda

Här är vi redo för en guidetur i fabriken med Tage Kusk, produktionschef.

lakritsmassa     lakritsbandet     lakrits

Ingredienserna blandas och kokas i en timme innan de spritsas till långa stänger som sedan kapas till små bitar läcker lakrits. Inne i fabriken var det en härlig doft av en blandning av lakrits och choklad.

lakritsA

Lakrids A, Sveriges Favoritlakrits 2012, mjuk söt lakrits överdragen med lyxig belgisk mjölkchoklad och pudrad med lakritspulver gjord efter ett gammalt isländskt recept.

Love

Till Alla Hjärtans Dag och Mors Dag säljs LOVE en Limited edition som bara tillverkas en del av året. Söt lakrits med vit choklad och kaskader av jorgubbar och hallon.  LOVE finns i vanlig burk, som Big Love och VERY Big Love. I år skänker Lakrids by Johan Bülow 2 DKK till Röda korset för varje burk som säljs!

lunch

smorgas

Vårt besök avslutades med en härlig dansk lunch smaksatt med lakrits! Och på Lakrids by Johan Bülows facebooksida finns en kokbok med många lakritsrecept.